Sök

GRYM VÄNDNING AV VIBK – GJORDE VIKTIGT RYCK I TOPPEN

Jonatan Green klev fram som tremålsskytt i kvällens viktiga seger mot Ingelstad. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Vimmerby IBK tog chansen och petade undan Ingelstad IBK från den absoluta toppen. En urstark vändning i tredje perioden bäddade för tre nya friska poäng.

Vimmerby IBK:s stjärna Jonatan Green sköt både 1­–0 och 2–0 innan Ingelstad fick in en viktig reducering med halvminuten kvar av första perioden.

Efter en mållös andra period svarade Ingelstad för en stark vändning fram till 3–2 i upptakten av tredje perioden.

VIBK knöt näven och gav tillbaka med samma mynt. Jonatan Green klev fram med sitt tredje mål för aftonen när han satte 3–3 efter 52.38 och tre minuter senare prickade Mattias Zeilon in 4–3. Ingelstad begärde en timeout med 14 sekunder kvar av matchen i ett försök att få till en kvittering men det slutade med att Albin Alfonsson satte avgörande 5–3 samtidigt som slutsignalen löd.

Vimmerby låg sex poäng före Ingelstad inför kvällens match och tog det gyllene läget att gå loss ytterligare i toppen av division 2. Både ettan och tvåan går upp i division 1 och just nu ligger serieledande VIBK åtta poäng före nya serietrean Nybro och nio poäng före Ingelstad med åtta matcher kvar att spela. I nästa omgång tar VIBK emot serietvåan CL98, som är två poäng bakom VIBK, på hemmaplan.