Sök

VIBK FÖLL EFTER GALEN KVITTERINGSJAKT – TAPPADE SERIELEDNINGEN

Vimmerby IBK föll med 6–7 mot CL98 och tappade serieledningen. Foto: Stefan Härnström

Vimmerby IBK föll med 6–7 i seriefinalen mot CL98 och tappade serieledningen till just CL98. En otrolig kvitteringsjakt med mängder av chanser räckte inte till.

Seriefinalen mellan Vimmerby IBK och CL98 blev lika spännande som snacket på förhand.

Vimmerby IBK fick en ultimat start på kvällens seriefinal mot CL98 med kaptenen Johan Carlssons kontraktsförlängning och Mattias Zeilons dragskott rakt upp i krysset fram till 1–0 efter dryga minutens spel.

Repliken lät inte vänta på sig då CL98 gjorde 1–1 några sekunder senare. Ett taktiskt och spelmässigt skickligt CL98 gick sedan ifrån till 4–2 i första perioden och VIBK, som startade på tre femmor, gick direkt efter gästernas två första mål ner på folk.

Hämtade upp 2–5 till 5–5

CL98 gjorde även 5–2 i början av andra perioden innan VIBK fick in en viktig reducering. Jonatan Green tog köksvägen och vispade in till 3–4-reducering.

När VIBK fick chansen i numerärt överläge för andra gången efter att en bortaspelare sparkat undan bollen small det igen. Jonas Elofsson klev in från högerkanten och smällde upp 4–5 i nättaket.

Kvitteringen fram till 5–5 kom när VIBK:s stora stjärna Jonatan Green rakade in sin egen stolpretur från nära håll.

Två snabba bortamål inom loppet av två minuter satte VIBK i en jobbig sits. Jonatan Green reducerade till 6–7 och VIBK:s jakt på en kvittering var total med mängder av goda chanser.

Fin publiksiffra

Johan Carlsson hade två bra lägen i slutskedet av matchen, ett skott i slottet som målvakten räddade och ett skott i ribban med två sekunder kvar av matchen. Just då trodde varken han, medspelarna eller publiken sina ögon.

I och med kvällens förlust tappade VIBK serieledningen till CL98, som ligger en ynka poäng före VIBK i division 2. Både ettan och tvåan tar klivet upp i division 1 och VIBK har sex poäng ner till Ingelstad på tredjeplatsen.

714 personer såg kvällens match i Vimmerby idrottshall.

Fakta

Vimmerby IBK–CL98 6–7 (2–4, 2–1, 2–2)

Första perioden: 1–0 (1.07) Mattias Zeilon (John Pettersson), 1–1 (1.34) Marcus Zimmermann, 1–2 (10.26) Martin Willsund, 2–2 (12.59) Jonatan Green (Albin Alfonsson) i spel fem mor fyra, 2–3 (15.23) Edvin Nilsson, 2–4 (16.31) Oscar Jacobsson

Andra perioden: 2–5 (25.20) Filip Gustafsson, 3–5 (26.43) Jonatan Green, 4–5 (37.32) Jonas Elofsson (Jonatan Green)

Tredje perioden: 5–5 (47.01) Jonatan Green (Albin Alfonsson), 5–6 (49.11) Filip Gustafsson, 5–7 (50.17) Rickard Eklöf, 6–7 (51.21) Jonatan Green (Victor Wall)

Skott: 33–24 (8–8, 12–10, 13–6)