Vimmerby IBK förlorade jämn match

Ammelie Lennström gjorde ett mål och var bäst i Vimmerby IBK när laget föll mot Ryd i kväll.

Vimmerby IBK hämtade upp ett tvåmålsunderläge i bortamötet mot Ryds SK i kväll. Till slut blev det ändå förlust.

Formstarka Vimmerby Innebandyklubb, med två raka segrar och avancemang upp på säker mark i innebandyettan, fick en mardrömsstart borta mot tabelljumbon Ryds SK. Redan efter 44 sekunder hade hemmalaget tagit ledningen.

Utöver varsin utvisning hände inte så mycket mer i den första perioden, utan resultatet stod sig.

– Det första perioden var inget vidare från vår sida. Det var många trötta ben, och vi var inte alls på tå, säger tränaren Sandra Elmér.

Koponen reducerade

Den andra perioden inleddes i princip lika illa, för redan efter dryga tre minuter var ställningen 2-0 till Ryd.

Greta Koponens reducering till 2-1 efter elva minuter tände hoppet. Laget fick sedan chansen att spela i numerärt överläge, men istället för mål drog man själv på sig en utvisning och chansen var borta.

– I den andra perioden kom vi in och satte satte press. Vi skapade chans på chans, men de hade en storspelande målvakt i kväll, säger Sandra Elmér.

Ryd avgjorde

Halvvägs in i den tredje perioden fixade Ammelie Lennström, som fick lite extra beröm av VIBK-tränaren för sin insats, kvitteringen till 2-2, men bara minuter senare återtog Ryd ledningen.

Med mindre än tre minuter kvar av matchen kom även 4-2 för hemmalaget, och en timeout från VIBK-tränaren Sandra Elmér hjälpte inte.

Förlusten innebär att jumbon Ryd nu bara är tre poäng efter Vimmerby IBK. Vetlanda på kvalplats är två poäng bakom VIBK

– Vi ska inte vara missnöjda med vår match, men de var snäppet bättre idag. De fick ett par slumpmål, men de räknas ju också. Det gäller att sätta sina chanser, säger Sandra Elmér.