Annons:

Sök

Annons:

Green skrev på nytt kontrakt – och bjöd på poängshow:

Jonatan Green firade påskriften med att göra 3+1 hemma mot Jönköping. Foto: Simon Henriksson

Green skrev på nytt kontrakt – och bjöd på poängshow: "Aldrig haft så här bra läge"

Jonatan Green vägrar lämna Vimmerby IBK. Klubben kan inte annat än vara tacksamma för det. Mot Jönköping i 8-3-segern stod Green för fyra poäng.
– Jag ser ingen anledning att inte fortsätta i föreningen, säger han.

Annons:

Precis innan första tekning mellan Vimmerby IBK och KFUM Jönköping signerade Jonatan Green ett nytt kontrakt. Det innebär att han stannar ytterligare två säsonger i den moderklubb han håller väldigt kär.

– Det känns jättebra. Det var ett ganska enkelt beslut att ta. Nu ska man inte stirra sig blind på tabellen, det är fem omgångar kvar och allt kan hända, men jag ser ingen anledning att inte fortsätta i föreningen. Det känns riktigt bra med både laget och hur det går för oss. Det var inga konstigheter. Vi ska prata lite mer detaljer sen, men jag stannar i minst två år till, säger Jonatan Green.

Några tankar på att flytta från Vimmerby finns inte.

– Inte så länge det går som vi vill.

Fick bra hjälp

Bara några minuter efter att Green dragit ned applåder för att ha bestämt sig för att stanna i VIBK såg han till att det blev 1-0 på tavlan. Det var hans första av fyra poäng den här kvällen.

– Det var skönt. Personligen har jag höjt mig väldigt mycket efter jul, både spel- och poängmässigt. Jag känner mig piggare och fräschare. Jag har växlat upp och då kommer poängen också.

VIBK fick också stor hjälp av Slätafly på fredagskvällen. Samtidigt som Vimmerby vann med 8-3 besegrade Slätafly jagande Ingelstad med 8-4. Dessutom fick Nybro bara en poäng mot Månsarp – och VIBK har nu nio poäng ned.

– Jag kan sticka ut hakan och säga att Ingelstad är borta nu. Nu krävs det att vi tappar tre av fem matcher. 

Är det något som talar för det?

– Det är bara vi själva. Då kommer vi gräma oss för all framtid. Så här bra läge har vi alrig haft tidigare. Det är alltid vi som har jagat och vi har aldrig varit i förarsätet. Vi har fått jaga för att ha chansen.

"Gäller att hålla fokus"

Både Vimmerby och CL98 kan snart vara klara för division 1. En dröm Jonatan Green haft i många år är att föra upp sin moderklubb i ettan. 

– Det ska mycket till för att det inte ska gå den väg vi vill. Samtidigt vet vi hur fort det kan gå i innebandy och åker vi på två torsk får vi inte tappa mer sen. Det gäller att hålla fokus på en match i taget.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: