Annons:

Sök

Annons:

Drömnyförvärvet klar för två år i VIBK:

Adrian Brorsson har skrivit på för två år i Vimmerby IBK. Foto: Simon Henriksson

Drömnyförvärvet klar för två år i VIBK: "Har saknat föreningen"

Adrian Brorsson lämnade Vimmerby IBK inför den här säsongen för allsvenska Craftstaden. Nu är det klart att han återvänder.
– Jag har saknat Vimmerby och föreningen, säger han.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby IBK höll pressträff på lördagsförmiddagen med anledning av att klubben skulle presentera ett starkt nyförvärv. Det handlar om Adrian Brorsson, som den senaste säsongen spelat i Allsvenskan med Craftstaden. 

Nu har Brorsson skrivit på för två år i VIBK-dressen.

– Vi tänkte ta det inför fullsatta läktare, men nu blev det så här. Vi är riktigt stolta och nöjda att, innan säsongens sista match, kunna presentera ett klassnyförvärv som har Allsvenskan i sin meritbok, säger tränaren Michael Elmér. 

VIBK:s ordförande Jens Carlsson:

– VIBK:s sportgrupp och styrelse är otroligt glada över att Adrian skriver på för två år och vill vara med på den resa vi gör som lag och förening. Sportgruppen gör ett fantastiskt jobb. Redan nu är kaptenen (Johan Carlsson d.ä) klar, "Jonte" (Jonatan Green) är klar och nu även Albin Alfonsson och Adrian Brorsson. Vi kommer inte stanna här, det blir ett spännande 2020/21, säger han. 

"Jobbig säsong"

Adrian Brorsson har haft en skadeförföljd vistelse i Oskarshamn och inte kommit upp i den spelmässiga nivå han velat.

– Personligen har det varit en ganska jobbig säsong, jag har varit mycket skadad och sjuk. Allt började med ögat (en match med VIBK säsongen innan reds.anm.) och sen har det bara fortsatt. Jag har inte kommit in i det, vilket gjort att man längtat hem lite extra mycket, säger han. 

Dessutom var det tungt för laget, som åkte ur Allsvenskan. Nu ser han fram emot att spela i VIBK igen.

– Jag har saknat Vimmerby och VIBK. Det är främst det. Sedan har man något bra på gång här och det känns riktigt skönt att vara tillbaka. 

"Svårt hålla tillbaka tårarna"

Adrian Brorsson har fått mycket erfarenhet av att spela på allsvensk nivå, säger han.

– Jag vill kunna bidra med så mycket som möjligt. Det är stor skillnad i Allsvenskan och jag hoppas kunna ta med saker därifrån och bidra med här. Jag har utvecklat många delar i spelet och även taktiska bitar. Allt är på en högre nivå.

Division 1 har länge verkat som en ouppnåelig dröm för föreningen. Hur känns det att spela där med VIBK?

– Först och främst känns det sjukt skönt. Jag satt här när det blev klart och det var svårt att hålla tillbaka tårarna när "Jonte" satte straffen. Det var speciellt också att han fick göra det. Jag har kontakt med många i laget och har varit på alla hemmamatcher, så det ska bli skönt att få spela med dem i ettan.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: