Annons:

Sök

Annons:

Ny profil startar på gymnasiet: ”Vill behålla våra ungdomar”

Vimmerby gymnasium startar innebandyprofil tillsammans med Vimmerby IBK. A-lagstränaren Alexander Pettersson leder profilen tillsammans med Patrik Karlsson. Foto: Ossian Mathiasson

Ny profil startar på gymnasiet: ”Vill behålla våra ungdomar”

Till hösten startar Vimmerby gymnasium en innebandyprofil i samarbete med Vimmerby IBK. 
– Det finns några riktigt bra årskullar som kommer här framöver, säger ledaren Alexander Pettersson.

Annons:

På Vimmerby gymnasium finns möjlighet till utökat program med fördjupning i dans, fotboll, ishockey och kreativt skrivande och skapande. 

Nu kommer nästa profil till Vimmerby gymnasium. De startar tillsammans med Vimmerby IBK upp en innebandyprofil till hösten under ledning av a-lagstränaren Alexander Pettersson och målvakten Patrik ”Bobby” Karlsson. 

– Vimmerby gymnasium har efterfrågat en innebandyprofil så jag och ”Bobby” har drivit frågan. Det finns hockey, fotboll och dans men inte innebandy. Vi tycker att det bör finnas och det handlar mycket om att vi vill behålla våra ungdomar, säger Alexander Pettersson.

"Vårt sätt att satsa på dem"

Det finns flera ungdomsspelare i Vimmerby IBK:s verksamhet som har blivit antagna till innebandygymnasium till hösten och flyttar till annan ort.

Tanken med innebandyprofilen är att visa för ungdomarna att man satsar på dem på hemmaplan och ger ett alternativ till innebandygymnasium. 

– Det finns några riktigt bra årskullar som kommer här framöver. Tittar man på spelare, både tjejer och killar, som är födda 2003, 2004 och 2005 så är det tre årskullar där det finns många unga, lovande och ambitiösa spelare. Vi känner att det är vårt sätt att satsa på dem och att vi behåller dem så att de ska kunna utvecklas på samma sätt i Vimmerby som på ett renodlat innebandygymnasium, säger Alexander Pettersson. 

"Fokus på individuell utveckling"

Niondeklassarna som har sökt till Vimmerby gymnasium till hösten har möjlighet att lägga till innebandyprofilen under nuvarande omvalsperiod. De som går in på sitt andra gymnasieår till hösten har möjlighet att välja profilen. 

– Profilen innefattar ett till tre pass i veckan beroende på årskurs. Ettorna har ett pass i veckan, tvåorna har två pass i veckan plus teori och treorna har tre pass i veckan. Under första året kommer det inte finnas några treor, säger Alexander Pettersson. 

Vad har du för tankar inför profilens start?

– Det känns väldigt spännande, jag hoppas mest att så många som möjligt söker och att vi får en bra grupp. Det blir mycket fokus på individuell utveckling och det är ett bra komplement till den vardagliga innebandyträningen som de har på kvällarna i föreningen. 

Han berättar även att profilen ska vara ett sätt att gånga upp spelare från andra föreningar.

– Det är inte bara VIBK-spelare som profilen riktar sig till. Vi driver det men förhoppningsvis kan det komma spelare från närliggande klubbar som går på Vimmerby gymnasium. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: