Annons:

Sök

Annons:

VIBK utslaget efter straffdramatik mot kommande seriekonkurrent

Vimmerby föll på straffar i åttondelsfinalen mot CL98 i Björnslaget. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

VIBK utslaget efter straffdramatik mot kommande seriekonkurrent

1–1 efter full tid. Då väntade straffar och det blev en tung och tidig sorti från slutspelet i Björnslaget för Vimmerby IBK.

Annons:

Vimmerby IBK vann med besked sina två första matcher i Björnslaget i Göteborg och spelade 2–2 i gruppspelsavslutningen mot Alingsås IBK, något som räckte till att vinna gruppen på bättre målskillnad än Alingsås. 

I dagens åttondelsfinal väntade CL98, den kommande seriekonkurrenten i division 1, och det blev ytterligare en mycket jämn tillställning. CL98 tog ledningen tidigt i första perioden och Jonatan Green kvitterade till 1–1 några minuter in i andra perioden. 

Avgörande i åttonde straffomgången

Resultatet stod sig matchen ut och åttondelsfinalen fick avgöras på straffar som blev en dramatisk historia. Först i den åttonde straffomgången skildes lagen åt när VIBK missade sin straff samtidigt som CL98 gjorde mål. 

– Tungt att förlora på utslagsstraffar. Åttondelen är precis som vanligt mot CL. Tuffa tag, grinigt och ställningskrig. Vi sätter försvarsspelet och de skapar inte speciellt mycket. I andra har vi grepp på dem och har några lägen att avgöra men tyvärr fick vi inte in bollen. Vår klart bästa match mot ett av turneringens bästa lag. Målet de gör är ett långskott som tar en av våra spelare och in i mål. I straffläggningen har de tre-fyra spelare som zorrar och det krävs åtta straffomgångar för att avgöra. Det kunde lika gärna varit vi som tagit hem det, säger VIBK:s assisterande tränare Alexander Pettersson. 

"Riktigt bra grupp även i år"

Nu väntar hemresa till Vimmerby och Alexander Pettersson kan summera en bra helg som har uppfyllt sitt syfte.

– Totalt sett är vi nöjda. Resultatmässigt vill vi såklart gå längre än åttondelsfinal men samtidigt var huvudsyftet med helgen att svetsa samman gänget och det har varit supertrevligt. Vi har en riktigt bra grupp även i år, säger Pettersson. 

Linus Olsson, VIBK:s nye målvakt från Lagan, fick beröm för sin turneringsinsats. Pettersson tycker i övrigt att spelarna gör godkända insatser. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: