Annons:

Sök

Annons:

Victor Walls Vimmerby IBK förlorade premiären i division 1. Foto: Ossian Mathiasson

VIBK höjde sig efter knackig start: ”Jag skulle ha satt minst tre bollar”

Victor Walls Vimmerby IBK lämnar division 1-premiären i Nyköping med noll poäng. 
– Inledningen var tung men jag tycker att vi spelade upp oss, säger centern Victor Wall. 

Annons:

Vimmerby hamnade i ett jobbigt 0–2-underläge efter 3.34, reducerade genom Jesper Nilsson och släppte in 1–3 efter drygt sju minuters spel. 

Den bleka starten angav tonen och Vimmerby hittade inte riktigt rätt i den efterlängtade division 1-premiären. 

– Jag skulle säga att vi började väldigt svajigt. Vi satt kvar i bussen och lät Nyköping styra och ställa ganska mycket. Vi släppte in tre enkla mål som var tunga. Jag tycker att vi spelade upp oss. Det var bara att trumma på och försöka hitta vårt spel. Det är trots allt en helt vanlig match, säger Victor Wall. 

Ju längre matchen led desto bättre blev VIBK som fick till sitt offensiva och defensiva spel. I början av andra perioden gjorde Victor Wall 3–2-reduceringen i powerplay och Vimmerby fortsatte att etablera tryck framåt som kunde ha genererat i mål. 

"Skulla ha gjort ett par mål till"

Victor Wall hade bland annat två fina chanser inom loppet av några sekunder där målvakten gjorde bra räddningar. Kort därpå ryckte Nyköping ifrån till 5–2 med två mål inom loppet av en halvminut. 

– I andra perioden fick vi bra rull i spelet och skulle ha gjort ett par mål till efter mitt 3–2-mål. Sedan satte Nyköping sina chanser i kontringarna, det märktes att de var skärpta i de lägena.

Vimmerby kom tillbaka till 6–5 i tredje perioden efter straffmål av Jonatan Green och kontring där Elias Trawschenko serverade Mattias Zeilon på bortre stolpen. 

Vimmerby fortsatte att trycka på för en kvittering men då gjorde Nyköping både 7–5 och 8–5 i en match som slutade 9–6. 

– Det blev några skitmål på slutet när vi pressade och gick för att komma ifatt. Vi försökte trycka så mycket vi bara kunde och då blir det att man öppnar sig bakåt, säger Wall. 

"Vet att vi har mycket mer i oss"

Nu har VIBK städat av premiären i division 1 och Wall har en god känsla inför fortsättningen. 

– Det känns bra. Vi vet att vi har så mycket mer i oss så det är bara att släppa bromsen och köra på. 

Victor Wall kom precis som laget igång bättre efter den knackiga starten och gjorde två mål i premiären, 3–2-målet och 8–6-målet.

– Det kändes halvsegt i början av matchen, vi växte in i det och borde ha satt ett par bollar till. Så är det bara. Man kan sammanfatta min insats på samma sätt. Att jag inte gjorde något mer mål grämer jag mig lite över men så är det ibland. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: