Annons:

Sök

Annons:

VIBK premiärföll – tränaren fick ett bra kvitto:

Elin Andersson gjorde mål för Vimmerby IBK i premiären mot Vetlanda. Foto: Ossian Mathiasson

VIBK premiärföll – tränaren fick ett bra kvitto: "Stora kliv framåt"

Vimmerby IBK gjorde en mycket stark seriepremiär i division 1 trots att det blev förlust med 2–4 mot Vetlanda. 
– Det är höga huvuden och höga axlar, säger tränaren Micael Nilsson. 

Annons:

Vimmerby IBK gör sin andra raka säsong i division 1 och kommer till spel med ett ungt lag eftersom många spelare födda 2003 och 2004 har flyttats upp. 

I dagens premiär borta mot Vetlanda fick nye tränaren Micael Nilsson ett viktigt kvitto på att de har något bra på gång. 

Vetlanda vann visserligen matchen med 4–2 men Nilsson var nöjd med insatsen. 

– Det var inga sura miner men en förlust är alltid en förlust. Om man tittar på hur vi agerar så är det fall framåt med många procent. Vi har gjort stora kliv framåt. Vi gör en fantastiskt bra insats. Det vi måste träna på är att göra mål på våra chanser. Vi många chanser som vi skapar men man ska veta att vi skakade om dem ordentligt, säger Micael Nilsson. 

"Ett härligt kvitto"

Inför den tredje perioden var det likaläge, 1–1. Då gjorde Vetlanda 2–1 efter 48.05, 3–1 efter 57.31 och 4–1 efter 57.48 innan Elin Andersson tröstmålade i slutskedet. Alva Gustafsson gjorde VIBK:s första mål.

– De har mer flås och ork i tredje perioden samt att vi missar chanser som vi borde sätta. Faktum är att vi skapar flest målchanser. De rycker ifrån med några mål. Det är småsaker men på det stora hela så var det en riktigt bra insats rakt upp och ner. Vi följer matchplanen till punkt och pricka, säger han och fortsätter:

– Vetlanda har mer rutin och större spelare så vårt unga lag får slita på hårt i varje närkamp. Det är i alla fall roligt att vi kan prestera och spela bra innebandy.  Hade vi satt våra chanser så hade vi haft ett annat resultat. 

Det var med andra ord ett skönt besked inför fortsättningen?

– Helt klart. Det var ett härligt kvitto. I dag var vi ett helt annat lag i jämförelse med tidigare matcher. Vi sänder signaler om att vi vågar och kan. Det finns kunskap och vilja i den här gruppen. 

Alla spelare fick beröm efter premiärmatchen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: