Annons:

Sök

Annons:

Elias Trawtschenko kom in och blev stor poängräddare för VIBK. Foto: Simon Henriksson

Från bänkad – till stor poängräddare: "Då var jag rätt nöjd"

Han var bänkad i 40 minuter. Sedan klev Elias Trawtschenko in i handlingarna – och gjorde både 7-8 och 8-8 i den dramatiska matchen.
– Klart det betyder mycket, säger han. 

Annons:

Elias Trawtschenko fick inte plats på tre femmor i hemmamatchen mot Linköping. Han var förpassad till bänken hela första och andra perioden. 

Men inför tredje gjorde ledningen om – och Elias Trawtschenkos intåg i matchen fick stor betydelse. Han gjorde både den viktiga 7-8-reduceringen och kort därefter ännu viktigare 8-8-målet. 

– Jag tänkte att jag skulle göra mitt bästa såklart, försöka få ned bollen i zon, hjälpa laget och trycka ned. Jag tycker vi gör det jäkligt bra jag, Jack (Fridh) och Zeilon (Mattias) när vi spelar ihop. Alla spelare är samspelta, så det är inga problem att komma in, säger Elias Trawtschenko.

Känner man frustration eller vad känner man när man får sitta i två perioder sådär?

– Klart att det är viss frustration innan matchen, men så fort uppvärmningen börjar släpper man det och då är det bara laget som gäller. Det är bara att köra på när man får chansen.

"Betyder jättemycket"

Vilket han, uppenbarligen, gjorde med bravur. Han såg mycket nöjd ut efter sin kvittering.

– Klart jag var rätt nöjd att få in 8-8 där. Det var inte världens hårdaste skott, utan jag bara slängde in bollen på mål. Jack stod där, så målvakten såg nog inte så mycket. 

Vad kan det här betyda för dig?

– Det betyder såklart jättemycket, men det är väl inte jättestort. Det är inte de snyggaste målen jag gjort i min karriär och inget som går till historien så, men skönt att komma in och hänga två. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: