Annons:

Sök

Annons:

VH-bekantingen Martin Pärna, numer i KRIF, gjorde två mål när hans lag besegrade Karlskrona borta i en träningsmatch på onsdagen. Foto: Arkivbild

Flera intressanta resultat när VH:s seriekollegor träningsspelade

Flera av Vimmerby Hockeys seriekollegor i den södra Hockeyettan var i gång och träningsmatchade på onsdagen. Här har vi summerat några matcher.

Annons:

Samtidigt som Vimmerby Hockey på onsdagskvällen tog försäsongens andra raka seger (3-1 hemma mot Tranås) spelade även flera lag i Vimmerbys kommande serie träningsmatcher.

I Blekingederbyt mellan Karlskrona HK och KRIF Hockey var det gästerna från Kallinge som var starkast.

3-5 slutade matchen, sedan KRIF:s supporterspelare (i Vimmerby säsongen 2018/2019) Martin Pärna svarade för två av målen.
– Skönt att sätta prägeln direkt med en seger, sa Pärna till BLT.

Bröderna Thörnberg gjorde skillnad

Matchen mellan HC Dalen och Skövde IK slutade 4-1. Den stora skillnaden mellan lagen var Dalens stjärnduo, bröderna Martin och Jesper Thörnberg, som ska ha legat bakom det mesta och lär skapa rejäl oreda i Hockeyettanlagens försvar den kommande säsongen. Dalens sista mål kom i tom kasse.

Nybro slog allsvenskt motstånd 

Det lag som i stort sett alla experter målar upp som storfavoriter i den södra Hockeyettan, Nybro Vikings, åkte till Ljungby för att möta de nya allsvenskarna Troja. Och man åkte hem därifrån med en 3-2-seger efter förlängning.

Enligt rapporter från matchen ska Troja ha varit det spelförande laget under stora delar av matchen, men hade svårt i sitt offensiva spel. Trojas kvittering till 2-2 kom med knappt fem minuter kvar att spela. Nybros mål gjordes av Fredrik Strömgren 2 (varav det ena var det avgörande målet i over time) och Adam Persson.

– Jag tycker att vi börjar matchen bra med hög fart och kvalitet, men den sjönk allt eftersom och vi blandar och ger väldigt mycket. Vi blir slarviga och hamnar i ett tillstånd vi känner igen från tidigare år. Trots att vi har gott om tid bommar vi i passningarna och trots att vi befinner oss mycket i anfallszon blir vi alltför enkla att möta, summerade Trojas tränaren Roger Forsberg till Smålandsposten.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: