Tredje raka försäsongssegern för Vimmerby Hockey

Snajpern Todd Winder stod för ett mål och en målgivande passning när Vimmerby Hockey besegrade Borlänge borta i kväll. Arkivbild. Foto: Ossian Mathiasson

I säsongens tredje träningsmatch kom Vimmerby Hockeys tredje seger. Efter 40 mil i buss vann VH med stabila 4-1 borta mot Borlänge, siffror i underkant.
– Vi kontrollerar matchen på ett bra sätt, summerar VH-tränaren Staffan Lundh.

Vimmerby Hockey har inlett försäsongen på ett förtroendeingivande sätt. 4-3 borta mot Kristianstad och 3-1 hemma mot Tranås, följdes i kväll upp med 4-1 på bortaplan mot Borlänge, som gjorde säsongens första träningsmatch.

Borlänge, som i fjol åkte ut i play off 2 mot Nybro, tippas allmänt som ett av de lag som ska vara med och konkurrera i toppen av den västra Hockeyettan.

Finländarna levererar

I kvällens match tog Vimmerby ledningen med 1-0 drygt fyra minuter in i den första perioden. Tatu Kokkola satte pucken, assisterad av Todd Winder. Det var Kokkolas tredje mål på försäsongen.

2-0 till Vimmerby kom i den andra perioden, då Niki Koskinen gjorde mål på egen hand i powerplay (även hans tredje mål under träningsmatcherna).

Strax därefter fick Vimmerby åter chansen att spela med en man mer, men då kontrade hemmalaget i stället in reduceringen till 1-2.

VH ville dock inte vara sämre, utan innan den andra perioden var slut var det deras tur att göra mål i boxplay – Lucas Jidenius med ett distinkt avslut i krysset, framspelad av William Dageryd.

Saknade några spelare

I den tredje perioden, som Vimmerby kontrollerade och vann skotten med 14-5, gjorde Todd Winder 4-1 (assist Tatu Kokkola och Christian Lindberg). 4-1 blev också slutresultatet.

– Kul att de som kanske är inplockade för att göra skillnad gör mål och visar vägen. Annars tycker jag att alla snäppar upp lite jämfört med senaste matchen mot Tranås. Vi kontrollerar matchen på ett bra sätt, det är mindre hafsigt och vi har bättre puckkontroll, säger Staffan Lundh.

Vad är du extra nöjd med i dag?

– Att spelarna anammar det vi tryckte på inför matchen. Vi vänder spel och kommer bättre ur zon, vi är bättre på att behålla pucken i anfallszon, vilket vi har tränat på, och vi är lite starkare i flera situationer. Samtidigt ska man komma ihåg att det här var Borlänges första träningsmatch, de har säkert mer att komma med framöver.

Vimmerby kom till spel med sju backar, där Pelle Ström saknades. I övrigt var inte heller centern Jakob Karlsson med till Borlänge. Målet vaktades av Robin Christoffersson, som svarade för en fin insats med bland annat två frilägesräddningar.

Nästa träningsmatch spelar Vimmerby om en vecka, fredag 3 september, borta mot Nyköping.

Tajt match mellan Tranås och Kalmar

En annan intressant match i kväll ur Vimmerby-perspektiv; Tranås-Kalmar.

Mötet mellan VH:s båda kommande seriekollegor slutade rättvist 1-1, och efter en mållös förlängning fick den avgörs på straffar. Efter mycket om och men, där det verkade som att inget lag skulle få in någon straff, vann till slut Kalmar.