Sök

Seger för VIK i sista träningsmatchen mot Nybro

Victor Öhman stod för en passning vid 1-0-målet i segern mot Nybro. Foto: Arkivbild

Västerviks IK avslutade försäsongen med seger. 4-3 mot Nybro, där unge backen Hugo Gabrielsson avgjorde efter sudden.

Västervik:s succékedja med Skyler Mckenzie, Myles Powell och Victor Öhman, gav hemmalaget ledningen i sista träningsmatchen mot Nybro. Powell fick pucken av Öhman och kunde prickskjuta in 1-0. Drygt fem minuter senare skulle 2-0 komma för VIK, via backen Martin Fransson från blålinjen.

2-0 var ställningen när första perioden var över. En period som var spelmässigt jämn mellan lagen.

Målvaktstavla av Lundberg

VIK:s lagkapten Erik Gustafsson var nära två gånger om att ge Nybro en drömöppning i den andra perioden. Backen slarvade mycket med pucken i ett byte och det var nära 2-1. Men även om det inte blev mål där, skulle det komma mål från gästerna.

Henrik Lundberg, som vaktade stolparna för Västervik, stod för en enorm målvaktstavla. Lundberg skickade pucken rakt på en spelare i Nybro, och bortalaget kunde enkelt göra 2-1. Några sekunder senare skulle även 2-2 komma, efter ett snabbt anfall från division 1-gästerna.

Västervik hade spelövertaget i den andra perioden, men det var Nybro som fick utdelningen. Bortalaget gjorde även 3-2 och hade vänt inför den tredje perioden.

VIK vann på övertid

Västervik kom tillbaka och kvitterade till 3-3 genom Martin Fransson som fick göra sitt andra mål i matchen. Matchen gick till övertid, där unge backen Hugo Gabrielsson blev stor hjälte och avgjorde för VIK.