Annons:

Sök

Annons:

Sebastian VIdmar gör comeback i Vimmerby. Foto: Arkivbild

FLERA NYHETER I VH INFÖR PREMIÄREN

Med en dryg vecka till premiären presenterar Vimmerby Hockey flera förändringar. Sebastian Vidmar återkommer till laget och Adam Lindblad och Olle Söderlund får A-lagskontrakt. 

Annons:

Till omstarten av Hockeyettan, efter uppehållet i november förra säsongen, anlände forwarden Sebastian Vidmar till Vimmerby. I VH gjorde den poängstarke skåningen en stark säsong med 21 poäng (9+12) på 31 matcher.

Efter säsongen valde Vidmar mellan olika alternativ, och var på väg utomlands, men nu har den Malmö-fostrade 27-åringen bestämt sig för att fortsätta karriären i Vimmerby Hockey. Vidmar har skrivit ett korttidskontrakt som gäller månad för månad. 

Innan han kom till Vimmerby i fjol, hade Sebastian Vidmar, som är 191 centimeter lång och väger 92 kilo, de senaste sju säsongerna spelat i Nordamerika med framgång i ligorna NAHL, NCAA och ECHL.

– Det ska bli jättekul att spela i Vimmerby igen. Jag trivdes jättebra i klubben under Mogges (Morgan Persson, klubb- och sportchef) ledning och med alla killarna i laget. Det är inga datum satta för när jag åker över, så vi börjar med oktober. Det här passade mig jättebra, säger Sebastian Vidmar i ett pressmeddelande. 

Sportchefen Morgan Persson: 

– I Sebastian vet vi vad vi får. Han kommer hit och förstärker oss, ökar konkurrensen, gör oss tyngre och mindre känsliga för skador. Det är också en riktigt professionell och bra kille att ha i laget. Vi har ett intensivt spelschema under hösten, och när vi fick den här möjligheten var det inte mycket att tveka på, säger Vimmerby Hockeys klubb- och sportchef Morgan Persson. 

Talanger får A-lagskontrakt

Samtidigt meddelar VH att unga spelarna Olle Söderlund och Adam Lindblad får A-lagskontrakt. Martin Holmstrand kommer att lånas ut till Nässjö i division två. 

– Jättekul att både Olle och Adam har tagit chansen. De har varit lyhörda, jobbat hårt och förtjänat sin plats i truppen. Det besitter ett fint framtidskapital. Nu ger vi dem chansen, och det ska bli spännande att se dem fortsätta utvecklas, säger Morgan Persson. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: