Annons:

Sök

Annons:

Hockeyettans ordförande:

Hockeyettans ordförande Ronnie Glysing är kritisk mot både Karlskrona HK och Boden HF. Foto: Daniel Nestor/Bildbyrån

Hockeyettans ordförande: "Gör man inte det får man spela någon annanstans"

Hockeyettans ordförande, Ronnie Glysing, är inte glad på den situation som uppstått. Mycket talar för att Mörrum och Vimmerby inte tänker spela sina bortamatcher mot Karlskrona HK den här veckan.
– Jag skulle säga att KHK försöker förbättra sina villkor på bekostnad av övriga medlemsföreningar, säger han.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det råder kaos i Hockeyettan efter att Örnsköldsvik inte dykt upp till match mot Boden i söndags och Mörrum och Vimmerby hotar med att ta till samma åtgärd gentemot Karlskrona den här veckan. 

Bakgrunden är att Boden och Karlskrona står utanför det tv-avtal som har fattats. 

– Jag tycker att situationen är väldigt tråkig, men det är så här att Hockeyettan är en demokratisk förening som drivs av medlemmarna och det är inte ligaorganisationen, Hockeyettan eller Ronnie Glysing som driver processen – utan det är medlemmarna. Jag måste hänvisa till klubbarna var för sig, säger Ronnie Glysing, ordförande i Hockeyettan.

Vad tänker du om att Vimmerby inte tänker åka till Karlskrona på söndag?

– Jag har läst det och det är som så att man inte respekterar gemensamma och demokratiskt fattade beslut. Man måste acceptera att det är demokratin som gäller. Går man på ett årsmöte och inte lämnar in sitt veto, då måste man acceptera de majoritetsbeslut som fattas. Gör man inte det, då ska man inte vara med. Då får man spela någon annanstans.

Och det menar du gentemot Boden och KHK?

– Det spelar ingen roll vem det gäller. Man måste följa de beslut som fattas i en demokratisk förening. 

Har ni underblåst det som händer?

– Vi har löpande möten med våra klubbar och diskuterar många olika frågor. Det kommer förstås upp olika samtalsämnen och punkter, men det är klubabrna som driver det här. 

Så ni har inte underblåst det här?

– Klart att vi har pratat med klubbarna, men det kommer från dem. 

"Därför reagerar klubbarna"

Karlskrona HK:s klubbchef Per Rosenqvist menar att man nu sätter en pistol mot deras huvud och "att det mer liknar en dålig maffiafilm". 

– Jag skulle vilja säga att Per Rosenqvist försöker förbättra villkoren för KHK på bekostnad av övriga medlemsföreningar och det handlar inte om någon pistol mot någons huvud. De försöker få bättre villkor än alla andra och därför reagerar klubbarna som de gör. 

Sportbladets Marcus Leifby kallar dig för "Galne Glysing" i en krönika. Vad tänker du om det?

– Jag har ingen kommentar till det. Leifby har också skrivit att det är i Hockeyettan den riktiga hockeyn spelas. 

Vad tänker du om hela den här situationen?

– Jag tycker den är tråkig och hoppas att vi finner en lösning. Det vore bra om klubbarna följer de demokratiska beslut som fattats. Man kan inte välja att stå utanför det. 

Att Asplöven skulle ha skickats ur Hockeyettan på liknande premisser som KHK:s klubbchef menar att klubbar nu riskerar, är en felaktig historiebeskrivning, enligt Ronnie Glysing.

– Det är fullkomligt fel enligt min minnesbild. Asplöven genomgick en rekonstruktion som inte var finansierad. De började spela, men kunde en bit in i serien inte behålla sina spelare och spelade med lånade spelare. Därefter tvingades de lägga ned sin verksamhet. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: