Annons:

Sök

Annons:

Bode Wilde hamnade i Västervik sedan han vägrat att vaccinera sig mot covid-19. Foto: Samuel Josefsson

Bode Wilde vägrar vaccinera sig - beslutet förde honom till Västervik

21-årige Bode Wilde tillhör NHL-klubben New York Islanders. När klubben skulle starta igång sitt träningsläger fanns det ett krav att alla ska vara vaccinerade mot corona. Wilde vägrade ta sprutan och skickades iväg istället på lån till Sverige och Västervik. Nu berättar han om hela situationen.

Annons:

2018 draftades backen Bode Wilde av New York Islanders i andra rundan som 41:a spelare. Det har inte blivit något spel i världens bästa liga än för 21-åringen, som har fått spendera mest tid i farmarligan. 

Årets säsong borta i NHL kommer ha den första “vanliga” grundserien på 82 matcher sedan säsongen 2018/2019. När Bode Wildes klubb New York Islanders skulle starta upp sitt träningsläger, krävde general manager Lou Lamoriello att alla i organisationen skulle vaccinera sig mot corona.

“Slutet av dagen är det hans beslut”

Wilde vägrade och då bestämde klubben att skicka iväg backen på lån.

– Lou har sina regler. Han vill att alla sina anställda och spelare ska vara vaccinerade. Jag förstår det och i slutet av dagen är det hans beslut. Min relation med Lou Lamoriello och organisationen är fantastisk. De har givit mig stöd och hjälpt mig med den här lösningen att komma hit. De vill att jag ska spela och de tror på mig, säger Bode Wilde.

“Komma hit var ingen stor förändring”

Ny klubbadress blev Västerviks IK som spelar i hockeyallsvenskan. Bode tycker att det har varit lätt att komma in i gänget.

– Jag har flyttat runt ett tag nu för hockeyn och att komma hit var ingen stor förändring. Alla pratar bra engelska och mina lagkamrater har varit fantastiska. Det har varit bra och jag har kul.

Wilde beskriver sig själv som en reserverad kille. Han säger att att han inte har några problem att klara sig själv, när det kommer till livet utanför isen. På isen gillar han att bidra både offensivt och defensivt.

– Jag skulle säga att jag är en tvåvägsback och gillar att bidra framåt. De senaste åren har defensiven varit ett fokus för mig. Jag gillar att bidra på båda sidorna av isen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: