Annons:

Sök

Annons:

  • I dag meddelades det att Johan Schreiber lämnar Vimmerby Hockey. Nu har han gjort klart med ny klubb. Foto: Ossian Mathiasson

  • I dag meddelades det att Johan Schreiber lämnar Vimmerby Hockey. Nu har han gjort klart med ny klubb. Foto: Ossian Mathiasson

Schreiber om att lämna Vimmerby Hockey – och här är hans nya klubb

I dag offentliggjordes det att Vimmerby Hockeys forward Johan Schreiber lämnar klubben omgående.
– Det känns som helt rätt beslut men väldigt tråkigt, säger Schreiber, som har gjort klart med en ny klubb.

Annons:

Johan Schreiber kom till Vimmerby Hockey strax före Allettan förra säsongen och producerade fina 22 poäng på 30 matcher, inklusive playoff.

I början av september i år bestämde han sig för att fortsätta karriären i Vimmerby, men den här säsongen har varit tyngre – både på isen (en assistpoäng på 13 matcher, och begränsat med speltid) och på det privata planet.

– Det har varit en jobbig sommar och höst. Bland annat har det hänt tråkigheter inom familjen, som har ändrat mina tankar och skapat frågeställningar till mig själv, berättar Johan Schreiber.

I dag blev det klart att forwarden lämnar Vimmerby Hockey med omedelbar verkan.

"Aldrig trivts så bra någonstans"

– Jag och klubben har fört samtal vid några tillfällen under hösten, men beslutet är helt och hållet mitt eget. Det känns som helt rätt beslut, men väldigt tråkigt. Jag har nog aldrig trivts så bra någonstans som i Vimmerby, och jag håller väldigt många killar högt – speciellt Vimmerbykillarna, som drar ett tungt lass och är oerhört viktiga.

Har de jobbiga privata händelserna påverkat ditt spel?

– Nej, ingenting. Jag har alltid kunnat koppla bort privata saker när jag är på isen. När det går så bra som det gjorde för mig under förra säsongen är hockeyn snarare en räddning, säger Johan.

Vill komma närmare familjen

Avhoppet beror enligt Johan Schreiber på en blandning av att han inte tycker att han har presterat som han borde på isen och att han vill komma närmare familjen i Karlskoga.

– Jag vet inte vad jag ska säga om det sportliga. Jag har inte haft riktigt samma roll i år som förra året, och har väl inte hittat rätt där. Samtidigt har laget gått bra, så det är kanske inte så konstigt att man inte förändrar så mycket då.

Vad händer härnäst?

– I och med att vi har ett litet uppehåll innan Allettan så passar det tidsmässigt bra. Nu ska jag hem till Karlskoga och vara med familjen ett par dagar, och Vimmerby får starta om med sitt på måndag.

Och vad väntar hockeymässigt?

– Efter helgen och resten av säsongen är det Kumla HC i Vårettan som gäller. Kumla ligger bara 20 minuter från Karlskoga, och känns som hemma för mig. Det blir bra, säger Johan Schreiber.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: