Annons:

Sök

Annons:

Jonasons ord efter hyllningen av tidigare radarpartnern: ”Blev lite rörd”

Björn Jonasons Huddinge vann med 3–2 när tidigare lagkamraten Jakob Karlsson hyllades för 300 matcher i VH. Foto: Ossian Mathiasson

Jonasons ord efter hyllningen av tidigare radarpartnern: ”Blev lite rörd”

Jakob Karlsson och Björn Jonason har lirat ihop i Vimmerby Hockey i flera säsonger. I kväll uppmärksammades VH-kaptenen för 300 matcher i VH-dressen.
– Jag blev faktiskt lite rörd om jag ska vara ärlig, säger Huddingeforwarden Björn Jonason. 

Annons:

Vimmerby Hockeys lagkapten Jakob Karlsson fick inte kröna jubileumskvällen med seger när han gjorde sin 300:e match för moderklubben på seniornivå. 

Det var istället den tidigare radarpartnern Björn Jonason i motståndarlaget Huddinge IK som jublade över tre poäng efter slutsignalen. 

– Kul att han uppmärksammas, men tråkigt att han får göra mål, säger Björn Jonason och skrattar innan han fortsätter:

– Nej, men det är klart att han ska få göra mål. Jag blev faktiskt lite rörd om jag ska vara ärlig. Jag spenderade ändå tre år tillsammans med honom här i Vimmerby och vi spelade i samma kedja. Jag tycker att han är värd all lycka. Det är en svinbra kille och det är kul att det hyllas. Hemma i Huddinge är det inte riktigt så att spelare hyllas när man når vissa milstolpar, säger Björn Jonason. 

"Kunde lika gärna ha gått in"

Björn Jonason var återigen tillbaka i Vimmerby med sitt Huddinge och tycker att segern är rättvis. 

– Sett över 60 minuter tycker jag att vi är det spelförande laget. De tog över mer och mer mot slutet av matchen medan vi backade hem och blev lite för ängsliga men det är lätt hänt. Jag tycker ändå att vi reder ut det ganska bra. De hade två-tre riktigt farliga lägen som lika gärna kunde ha gått in. Det studsar vår väg och inte deras väg i dag. Sett över 60 minuter kan jag tycka att det är rättvist, säger Jonason. 

Om pucken passerade mållinjen vid Huddinges 3–1-mål är svårt att svara på.  

– Det är jätteoklart och jag har ingen aning om den är inne eller inte. Känslan är att den är inne för att man inte hör något pling i stolpen men ”Jocke” (Joakim Hälleström, som skjuter, säger att det inte känns som att den är inne samtidigt som de bakom mål säger att den var inne. Domaren tycker att den är inne men det är svårt att säga. Nu dömde han mål. Det finns andra domslut som vi har fått emot oss tidigare och Vimmerby fått med sig. Den här gången studsade det vår väg. 

"Behöver alla poäng vi kan ta"

Huddinge har precis som Vimmerby fått en tuff start på Allettan så det var en nödvändig trepoängare Huddinge plockade på bortaplan. 

– Vi behöver alla poäng vi kan ta och alla poäng på bortaplan är en bonus för oss i det här läget som vi befinner oss i. Det är otroligt viktigt att vi kunde sno tre poäng här. Nu har vi två raka hemmamatcher och kan vi ta sex poäng så är vi helt plötsligt med där uppe i toppen. Det gör mycket för självförtroendet och för gruppen där vi visar att vi kan och är på gång igen. 

Han är nöjd med sin egen insats. 

– Jag gör väl min bästa match på ett par omgångar. Det kändes som att jag hade bra fart i benen och det är alltid kul att komma hit samtidigt som det är en väldigt stor anspänning. Jag känner många i Vimmerby och pratar fortfarande med många dagligen. Det blir inte bara en hockeymatch när man kommer tillbaka.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: