Annons:

Sök

Annons:

Stålberg vann sin första seriematch som motståndare i Vimmerby:

Kalmarmålvakten Jonathan Stålberg gjorde en stabil insats i segermatchen mot ex-klubben Vimmerby. Foto: Ossian Mathiasson

Stålberg vann sin första seriematch som motståndare i Vimmerby: "Köttmur framför mig"

Kalmar HC gjorde en stark bortamatch och slog Vimmerby Hockey med 3–1. Jonathan Stålberg var i vanlig ordning säkerheten själv mellan stolparna. 
– Det var en riktig köttmur framför mig i dag, säger Kalmarkeepern. 

Annons:

Kalmar HC är för stunden i gott slag i Allettan och svarade för en gedigen prestation på bortais när Vimmerby besegrades med 3­–1. 

För keepern Jonathan Stålberg, med ett förflutet i Vimmerby Hockey, var det naturligtvis en speciell match som han gick vinnande ur. 

– Det var första gången jag fick vinna en seriematch som motståndare här i Vimmerby. Tidigare har jag bara lyckats vinna på försäsongen så det var skönt, säger Jonathan Stålberg. 

Han släppte bara en puck förbi sig, det vill säga Måns Krämers 1–1-mål några minuter in i mittperioden, och fick god hjälp från sina medspelare som täckte många skott och fick stopp på Vimmerbys fart genom mittzonen. 

– Vi spelar väldigt stabilt och tar ifrån Vimmerby alla deras vapen så de får inte komma i någon kontrollerad ingång i vår zon. Det känns som att vi täcker av deras alternativ bra i uppspelsfasen och får stopp på dem. De kommer inte in som de vill i vår zon. I tredje perioden kom Vimmerby ingenstans och när de väl sköt hade jag en köttmur med spelare som täckte massa skott, säger Stålberg.

"Tur att man jobbar med padel"

Han hyllar medspelarnas uppoffrande spel i egen zon.  

– Jag tror till exempel att Libelin (Bäckström) har fyra blockade skott i samma byte i andra perioden. Det var han som satte tonen senast också. Han har nog haft fler räddningar än mig i de två senaste matcherna. Det var en riktig köttmur framför mig. Jag satt bara där nere mellan stolparna och flaxade med armarna när spelarna gjorde jobbet och räddade alla puckar som sköts.

En av de svettigaste räddningarna som Stålberg gjorde var när Vimmerby lade ner en dumppuck som räddade riktning i isen och höll på att gå in. 

– Det är tur att man jobbar med padel så man har backhandvolleyn med där. Jag läser pucken som att den ska gå en och en halv meter utanför men det studsade i isen och var på väg in i mål. 

Hur känns det att vinna mot Vimmerby?

– Det är väl lite dåligt samvete att man tar deras poäng. Jag tar hellre andra lags poäng om jag säger så. De här tre poängen var viktigare än de tre poängen vi tog i onsdags om man tittar rent tabellmässigt. Det är roligt att komma hit med många bekanta ansikten på läktaren och i deras bås och jag får alltid ett varmt välkomnande här så det är som att komma hem. 

"Är väl nästan från bygden"

Han spenderade två säsonger i Vimmerby, 2017/18 och 2018/19, och har därefter spelat i Mörrum och Kumla innan han hamnade i Kalmar. 

– Jag spenderar min sommartid här och jobbar i en padelhall i Hultsfred så jag är väl nästan från bygden. 

Han hoppas att Vimmerby tar sig till slutspel och undviker de två lägsta placeringarna i tabellen. 

– Jag ska inte säga att jag håller på dem, men det är klart att de ligger varmare om hjärtat än vad andra klubbar gör. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: