Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VH hittade rätt efter två underkända perioder:

Oscar Gustafsson inledde målskyttet när Vimmerby Hockey försäsongsbesegrade Nyköping med 3–0. Foto: Ossian Mathiasson

VH hittade rätt efter två underkända perioder: "Hyfsat blek insats"

Två svaga perioder och en stark slutperiod. Så väljer Hampus Sylvegård att kommentera Vimmerby Hockeys träningsmatch mot Nyköping. 
– En hyfsat blek insats från vår sida, säger han efter 3–0-segern. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby Hockey är mitt uppe i förberedelserna inför seriestarten i början av oktober och träningsspelade hemma mot Nyköping på fredagskvällen. Det såg inte så bra ut i de två inledande perioderna men Vimmerby gjorde en klart godkänd tredje period. 

– Första och andra perioden är inte bra, vi spelar inte riktigt som vi ska och kommer inte upp i rätt nivå. Det är rent generellt mycket pucktapp och slarv. Vad det beror på får jag analysera så här i efterhand, kolla på video och prata med spelarna. Vi rycker upp oss, får mer ordning på pucken och spelar klart godkänt i tredje perioden, säger tränaren Hampus Sylvegård. 

Vimmerby slog Nyköping med 5–0 på bortais för en vecka sedan – och nu blev det seger med 3–0.

Oscar Gustafsson gav VH ledningen med 1–0 i mittperioden. Lagkapten Jakob Karlsson fyllde på med 2–0 i tredje perioden och Olle Söderlund satte 3–0 i tom bur. 

Målsättningen sätts nästa vecka

Hampus Sylvegård är så här långt nöjd med försäsongen och ska under nästa vecka sätta målsättningen för årets säsong tillsammans med spelarna. 

– Vi ska vara ödmjuka och säga att vi kommer spela i en jäkligt tuff serie. Jag ska under nästa vecka sätta mig ner med grabbarna och ha målsättningsmöte så vi kommer fram till något tillsammans. Jag är ödmjuk inför uppgiften och vet att det är många lag som satsar och ser bra ut, säger han. 

Vad har du själv för tankar kring målsättningen?

– Jag inväntar och ser vad grabbarna säger. Det är någonstans grabbarna som sätter målet tillsammans. Jag känner grabbarna hyfsat bra och de har höga krav på sig själva och vill vinna varje match. Jag har i alla fall en aning om vad målsättningarna kommer vara. 

Allsvenskt motstånd i nästa match

Ingen spelare stack ut i VH, enligt Sylvegård. 

– Robin (Christoffersson) håller nollan och det är svårt att göra det bättre, men individmässigt finns mer att hämta av alla spelare. 

Nästa träningsmatch är borta mot Vita Hästen på torsdag. 

– Jag tycker att vi kommer undan billigt i dag. Vi har inte råd att spela som vi gjorde i första och andra perioden när vi ska möta Vita Hästen. Det är deras genrep inför seriestarten. 

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: