VIK VANN HEMMAPREMIÄREN MOT TINGSRYD

Västerviks IK vann hemmapremiären mot Tingsryd i Hockeyllavenskan. Foto: Bildbyrån

Spelmässigt hade Västerviks IK hemmapremiär mot Tingsryds AIF mycket mer att önska, men plåster på såren blev att VIK vann matchen – i förläningen med 2–1.
Det var måltjuven Marcus Vela som satte det avgörande målet.

Första perioden liknade mer en sista match i träningmatcherna än en premiärmatch. Det var riktig raggarhockey från båda lagen, hög fart och lagen bytte i princip chanser med varandra.

Målvakterna ställdes inte på några större prov då många av skotten gick över eller utanför.

Västerviks IK hade pucken i mål efter 16 minuter när Alexis D´aoust petade in pucken mellan benen på TAIF-keepern Tomas Rydén när VIK spelade powerplay. Det var en hög av spelare i Rydéns målgård och domarna dömde bort målet efter videogranskning – störande av målvakt.

Lagen ville för mycket

Rent spelmässigt var båda lagen för utspridda och långa utan att få tyngd bakom sina anfall och det gjorde det tämligen enkelt för försvarsspelen. Lagen ville mycket men gjorde det inte rätt så det blev enkelt.

Andra perioden flöt på i samma fartfyllda men slarviga still som första. Lagen ville verkligen men fick inte ordning på varken positionsspel eller passningsspel. Det var många misstag och turn over som lagen borde ha utnyttjat mycket bättre.

Inte ens i powerplay kom lagen fram till några vassa lägen.

Målmässigt så jobbade båda målvakterna bra och höll undan.

Tredje perioden bjöd inte på några överraskningar mer än att båda lagen gjorde varsitt mål.

VIK-ledning i sista

Västervik tog ledningen på en snabb och bra spelvändning där Grayson Pawlenchuk kom fram på vänsterkanten och drog på ett slagskott som TAIF-målvakten lämnad en retur rakt ut på. Där kom Ludwig Stenlund och drog på i öppet mål. Det var sådant spel som saknades från VIK ikväll.

Men hade bjudbrallorna på sig när Jonatan Harju kunde kvittera fem minuter senare. Jonatan åkte oattackerad in från vänster över att lägga in pucken med en backhand.

Matchen gick till förlängning och där gästerna millimeter från att avgöra efter drygt två minuter men där Emil Kruse gjorde en jätteräddning.

Måltjuven Vela avgjorde

I anfallet efter klev måltjuven Marcus Vela fram och satte segerpucken bakom Tomas Rydén.Sammantaget var det helt okey att VIK fick två poäng med sig men spelmässigt finns det mycket mer att önska.

Stort plus till Kruse i kassen som storjobbade.

Västerviks IK -Tingsryds AIF 2–1 (0–0, 0–0, 1–1, 1–0)

Första perioden: -

Andra perioden:-

Tredje perioden: 4.14 (1–0) Ludwig Stenlund ass. Grayson Pawlenchuk. 9.43 (1–1) Jonatan Harju.

Förlängning: 2.11 2–1 Marcus Vela ass: Daniel Brickley.

Utvisningar: VIK: 4x2 min.  TAIF: 3x2 min.