Annons:

Sök

Annons:

Tränaren pustade ut efter trendbrottet:

Vimmerby Hockey är ett vinnande lag igen efter att ha brutit den nio matcher långa förlustsviten hemma mot Troja/Ljungby. Foto: Ossian Mathiasson

Tränaren pustade ut efter trendbrottet: "Tålamodet ger utdelning"

Vimmerby Hockey bärgade sin första seger på över en månad. Då var tränaren Hampus Sylvegård mycket nöjd med den kollektiva insatsen. 
– Extremt skönt är att vi bryter en negativ trend och att vi får ett kvitto på att vi gör väldigt många bra saker, säger han efter 2–0 hemma mot Troja/Ljungby.

Annons:

Vimmerby Hockey bröt den negativa trenden på nio raka förluster och fick återigen jubla över tre poäng efter kvällens 2–0-seger hemma mot serieledaren Troja/Ljungby. 

Tränaren Hampus Sylvegård var av förklarliga skäl lättad när han snackade ner matchen och segern med pressen efter slutsignalen. 

– Det är extremt skönt. Det är alltid skönt att vinna, men det som är extremt skönt är att vi bryter en negativ trend och att vi får ett kvitto på att vi gör väldigt många bra saker. Det är skönt att vi lyckas vinna på det också. Vi har gjort många bra matcher men förlorat ändå. Jag är stolt över grabbarna för att vi har tålamod i spelsystemet och tror på det vi gör varje dag, säger Hampus Sylvegård.

"Gör en grym match"

Säsongen har så här långt varit ett misslyckande och nu fick spelarna och ledarna tre efterlängtade poäng och en seger att jobba vidare med.

Hugo Ollilla gav VH ledningen tidigt och Eddie Levin skickade in matchavgörande 2–0 i spel fem mot tre. Robin Christoffersson var mycket stabil och höll nollan. 

– Det är klart att ”Robban” gör en grym match, det är inget snack om saken. Jag tycker också att vi täcker sjukt mycket skott och det är ett kvitto på att vi är beredda att göra det som krävs för att vinna. 

Troja/Ljungby hade sina kvitteringslägen, bland annat ett skott i stolpen och några skott som Robin Christoffersson fick göra kvalificerade räddningar på. 

– Troja är skickliga och vad jag känner just nu är Troja det skickligaste laget vi har mött. Trots att vi blev tillbakapressade vissa stunder att de hade några bra lägen kändes det som att de inte hade så många chanser. Vi spelade av matchen på ett positivt sätt och hade också hyfsat många bra chanser. 

"Tålamodet ger utdelning"

Hampus Sylvegårds poängterade för spelarna att gå ut och släppa loss i kvällens match mot serieledaren. 

– Vi hade ingenting att förlora. Jag har poängterat att vi ska gå ut, släppa loss och göra rätt saker. Det var oerhört skönt när vi satte dit 2–0, då är det klart att man sneglar upp på klockan och fattar att det ska mycket till för att vi ska tappa det. Det är skönt för grabbarna att få ett kvitto på att tålamodet ger utdelning. Vi har spelat jämnt mot i stort sett alla lag och förlorat med uddamålet i sex eller sju matcher. Vi har bevisat att vi kan spela bra mot alla lag och hota dem också. 

Vad tror du att segern kommer betyda för gruppen?

– Jag tycker att energin har funnits där men det är klart att en seger ger arbetsro och självförtroende med allt vad det innebär. Grabbarna har varit bra på att alltid fortsätta komma hit med ett leende på läpparna. Det är klart att vi är besvikna över situationen vi var i, men det hjälper inte att gå runt, vara negativ och se ner på saker och ting. 

Sylvegård delade ut beröm till hela laget och en extra guldstjärna till Robin Christoffersson för stabilt målvaktsspel. 

– Det är skönt för en målvakt att vinna en match och bygga självförtroende.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: