Annons:

Sök

Annons:

Kanadensaren inte spelklar till derbyt:

Kanadensaren David Thomson är ännu inte spelklar. Foto: Simon Henriksson

Kanadensaren inte spelklar till derbyt: "Klart det är irriterande"

Vimmerby Hockey har haft spelledigt sedan den efterlängtade segern mot Troja/Ljungby förra onsdagen. Nu väntar Kalmar HC i ett länsderby.
– Vi har haft en bra träningsvecka, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Efter nio raka nederlag bröt Vimmerby Hockey den mardrömslika förlustraden hemma mot Troja/Ljungby. Efter det har drygt en veckas uppehåll väntat för VH.

– Det har varit skönt med lite ledigt. Spelarna fick tre dagar ledigt och har kunnat åka hem till sina nära och kära. Det har gett en liten boost, tror jag. Vi har tränat sedan i måndags och haft en bra träningsvecka med hög energi, säger tränaren Hampus Sylvegård.

Kom det inte lite olägligt efter segern?

– Det är inget man kan anpassa eller kontrollera, så det är bara att följa med. Vi har haft en bra träningsvecka och fokuserat på att fortsätta det vi gjorde i förra matchen. 

"Skickligt lag"

Nu väntar topplaget Kalmar HC på bortaplan. Ett Kalmar som krossade Mörrum med 11-2 i sin senaste match. 

– Det ska verkligen bli skoj att åka till Kalmar. Det är ett skickligt lag, men vi hade bra chans mot dem senast tycker jag. Det var en jämn match då och jag tror på en bra hockeymatch igen. 

Vad behöver ni se upp med?

– Sist vi mötte dem var de väldigt bra på att täcka skott, så det blir viktigt för oss att flytta pucken snabbt. Vi hade extremt stort puckinnehav då som jag minns det. Det gäller att vi är direkta i våra attacker och hittar insidan för att utmana dem där. 

Ingen kanadensare

William Dageryd är tillbaka i matchtruppen, men däremot saknas Adam Lindblad på grund av skada. Det ska emellertid inte röra sig om något allvarligt.

– Jag förväntar mig att han är tillbaka redan på måndag. 

Dessutom har Vimmerby ett backlån klart till fredagens match. Det rör sig om Tobias Abrahamsson från HV71:s organisation. Han var utlånad i två matcher till Vimmerby redan förra säsongen.

– Det beror på att vi inte har varit 100 procent säkra på Dageryd och att han inte har spelat på en månad. Dageryd kommer spela i morgon och har gått för fullt på träningarna i veckan, men vi väljer ändå att ta in det här lånet.

En jobspost är att kanadensaren David Thomson ännu inte är spelklar.

– Det är Migrationsverket som strular. 

Vad känner du inför det?

– Klart det är irriterande. Han har kommit hit för att spela hockey och då vill vi se honom i matchsituationerna. 

Kommer han att bli en tillgång?

– Det tror jag absolut. Han tar sig mer och mer. Det är mycket som är nytt för honom. Han har inte kört lagträning på ett tag, men det börjar ta sig.

HÄR kan du läsa en intervju med David Thomson. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: