Annons:

Sök

Annons:

Sylvegård efter målexplosionen:

Vimmerby Hockey jublar efter ett av tio mål hemma mot Mörrum. Foto: Ossian Mathiasson

Sylvegård efter målexplosionen: "Det har vi längtat efter"

Snacka om kross. Vimmerby Hockey gjorde en strong insats hemma mot Mörrums GoIS och prickade in tio fullträffar i 10–2-krossen.
– Skönt att vi fick utdelning, det har vi längtat efter, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Målskyttet har varit ett av flera problemområden för Vimmerby Hockey under årets säsong i Hockeyettan. 

I kvällens hemmamatch mot Mörrum bjöd VH på ett målkalas av sällan skådat slag. Vimmerby vann med 10–2 och fick sannerligen ordning på offensiven. 

– Vi gör en bra match, sedan har vi alltid saker som vi kan göra bättre. På det stora hela gör vi en bra arbetsinsats och det leder till flera mål. Det är inte bara att vi har skicklighet utan vi jobbar hårt och får därav bra målchanser, säger Hampus Sylvegård. 

"Finns många positiva bitar"

Vimmerby gick ifrån till 3–0 efter nio minuters spel och utökade till 4–0 i powerplay innan första perioden var över. Gästerna från Mörrum hade sett över 60 minuter ingenting att sätta emot och agerade långa stunder nonchalant och saknade struktur i egen zon där de spenderade överlägset mest tid. 

– Det blir lätt så att energin går ur när man släpper trean eller fyran relativt tidigt in i matchen. De förlorade nyligen med stora siffror borta mot Kalmar. Jag kan inte tala så mycket för dem utan jag tittar mer på vår egen insats och vad vi gjorde bra och vad vi kan göra bättre. Det finns många positiva bitar att ta med sig från den här matchen, framför allt det offensiva spelet. Det finns mer att hämta i vårt defensiva spel då vi ibland var lite avvaktande i egen zon, säger Sylvegård. 

Vad var den bästa detaljen i offensiven?

– Vi hittar sakerna som vi har tränat på, till exempel förflytta puck över centrallinjen och gå på attack. Jag tycker att vi har många bra farliga målchanser och det är framför allt skönt att vi får utdelning. Vi vinner skotten stort och har hyfsad kontroll på matchen över 60 minuter.

Eddie Levin gjorde tre mål, David Thomson två, Jakob Karlsson, Isac Andersson, Johan Norberg, Theo Lundqvist och Oscar Gustafsson ett vardera.

– Kul att vi har många målskyttar, det har vi saknat sett över säsongen. Skönt att vi fick utdelning från många av kedjorna. 

"Bidrar med energi"

Sylvegård tror att storsegern kommer betyda mycket för laget. 

– Det som är positivt är att vi får utdelning, att grabbarna får självförtroende och att man som spelare tror mer på det vi gör och även på sig själv med att man kan göra mål när man får läge. 

Flera J20-spelare fick mycket istid i kvällens match. Oscar Norell bildade backpar med William Dageryd och Theo Lundqvist fick mycket istid i fjärdekedjan och gjorde mål. Ilya Kriklya från Ukraina fick också göra flera byten. 

– De tuggar på i J20 och gör det bra när de har tränat med oss. När vi har den här situationen med truppen så är det klart att de ska spela med tanke på att de klarar av det. De bidrar med energi och försöker göra rätt för sig, då blir det positiva saker. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: