Annons:

Sök

Annons:

Vimmerby IBK möter Craftstadens IBK på bortaplan i afton. Foto: Ossian Mathiasson

VIBK har starkt facit mot derbyrivalen: "Behöver en match där det tänder till"

Vimmerby IBK har besegrat Craftstadens IBK i flera raka derbymatcher. I kväll möts lagen i Oskarshamn. 
– Jag tror att vi behöver en match där det tänder till lite extra, säger tränaren Alexander Pettersson. 

Annons:

Vimmerby IBK och Craftstadens IBK räckte inte till i division 1 i fjol och trillade ur med god marginal. VIBK har fått en godkänd start på division 2-säsongen och ligger sexa med sina elva inspelade poäng medan Craftstaden tampas i botten med två segrar på sju matcher. 

I kväll väntar säsongens första derbymöte i Oskarshamn. 

– Det ska bli roligt med derby och jag hoppas att det är mycket folk från Vimmerby som åker till Oskarshamn för att titta. Jag tycker att det har byggts upp en viss rivalitet mellan klubbarna under de senaste säsongerna, säger VIBK:s huvudtränare Alexander Pettersson. 

Seger i flera matcher mot Craftstaden

VIBK vann de två derbymatcherna mot Craftstaden i division 1 i fjol, 11–7 på hemmaplan och 10–4 på bortaplan, och tog en enkel 11–2-seger i lagens möte i Smålandscupen på försäsongen. 

– Jag tror att de är medvetna om att de är underdogs. De har fått en tung start på säsongen men kan rädda upp den lite grann genom att slå oss. Det är säkert halva grejen för dem i och med att vi har vunnit så pass mycket mot dem de senaste åren. Jag tror att de är riktigt sugna på att slå oss så vi kommer behöva vara 100 procent påslagna, annars blir det tufft.

Hur ser matchplanen ut?

– Vi vill hitta tillbaka till spelet som vi hade i början av säsongen då vi hade tålamod i spelet mot till exempel Värnamo och Ingelstad. Jag antar att vi kommer äga mycket boll och det är något vi trivs med. Jag tycker att vi har tappat det lite grann, blivit långa, hamnat för långt ifrån varandra i anfallsspelet och tagit dumma beslut, vilket har gjort att vi har släppt in flera billiga mål i de två senaste matcherna.  Vi behöver vara smartare och kyligare och ska diktera villkoren själva. 

 "Tar match för match"

VIBK ligger sexa och har fyra poäng upp till tabelltvåan FBC Karlskrona efter sju spelade matcher. De två bäst placerade lagen direktuppflyttas till division 1. 

– Vi har ingen uttalad målsättning om att vi ska gå upp. Den pressen vill vi inte sätta på oss själva i onödan utan vi är inne i en generationsväxling. Målet är att vi ska ligga på övre halvan och sen får vi se om vi behöver omvärdera målet när vi kommer fram till juluppehållet. Vi tittar inte så mycket på tabellen utan vi tar match för match och försöker ta så mycket poäng som möjligt. 

Sebastian Elmér är sjuk och kommer inte till spel. 

– Vi kommer rulla på två centrar (Mattias Zeilon och Adrian Brorsson), tre ytterforwardspar och två backpar.  

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: