Annons:

Sök

Annons:

Tränaren vill inte prata om VH:s goda sits:

Vimmerby Hockey har fyra matcher kvar i fortsättningsserien. I kväll väntar bortamatch mot krisklubben Mörrums GoIS. Foto: Ossian Mathiasson

Tränaren vill inte prata om VH:s goda sits: "Kan förstöra mycket"

Vimmerby Hockey har seriesegern i fortsättningsserien i sina egna händer. I kväll väntar krisklubben Mörrums GoIS på bortais. 
– De slåss för sin överlevnad, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård. 

Annons:

Vimmerby Hockey är med fyra omgångar kvar att spela fyra poäng före jagande KRIF. Det är en mycket fin sits som VH har satt sig i för att komma till playoff. VH-tränaren Hampus Sylvegård är inte särskilt förtjust i att prata om lagets gyllene utgångsläge. 

– Jag gillar inte att prata om vilken sits man har satt sig i och jag tycker någonstans att det kan förstöra mycket för sig själv om man innefattar en bild av att det är klart eller att man kan ta det lugnt. Jag vill att vi fortsätter på samma sätt som vi har spelat på sistone där vi är tajta och noggranna bakåt och gör mycket mål framåt, säger Hampus Sylvegård. 

VH möter de tre sämst placerade lagen (Mörrum, Forshaga och Köping) i de tre kommande matcherna för att avslutningsvis möta KRIF på bortais. KRIF möter Köping, Eskilstuna Linden och Forshaga. 

– Vi har mest fokus på oss själva och kan inte påverka vad de andra lagen gör. Vi kan bara påverka vad vi själva gör och i dag ska vi åka ner till Mörrum och gå för att vinna matchen, säger Sylvegård. 

Back lär flyttas upp som forward

Mörrum riskerar att hamna i negativt kval. Anrika klubben ligger näst sist i fortsättningsserien, men det är endast en poäng upp till säker mark. 

– Mörrum spelar för att komma över strecket och dessutom för sin överlevnad efter två förluster i helgen. De hade möjligheten att sätta sig i en bra sits så det kommer vara viktigt för dem att vinna i kväll. 

Han förväntar sig att det kommer bli en tuff och fysisk match.

– Jag är beredd på att det kommer bli ett ställningskrig där det kommer vara tajt att ta sig in på kassen och jobbigt att komma in framför målvakten. Det gäller att vi har rätt mindsite, trycker på och har tålamod i vårt spel. Vi ska fortsätta tro på det vi har gjort och det har varit framgångsrikt i den här serien. 

Forwarden Charlie Björklund är avstängd och Balint Horvath har lämnat klartecken för spel efter den skada han ådrog sig vid helgens turnering med det ungerska landslaget. Olle Söderlund dras med en skadeskavank och följer inte med till Mörrum. J20-forwarden Ilya Kriklya tar plats i laguppställningen. 

– Vi åker med åtta backar och det lutar åt att en back kommer flyttas upp och spela forward. 

Sylvegård vill inte avslöja vem som får förtroendet mellan stolparna. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: