Annons:

Sök

Annons:

VH-kaptenen fortsätter skicka tydliga pikar:

Jakob Karlsson lägger över favoritskapet på Nybro Vikings inför den kommande semifinalserien. Foto: Ossian Mathiasson

VH-kaptenen fortsätter skicka tydliga pikar: "Måste vara helt desperat på framgång"

Avgörande matchserie om vilket lag som går till kvalserien. Då lägger Vimmerby Hockey-kaptenen Jakob Karlsson över all press på motståndet. 
– De har en trupp som inget annat lag i hockeyettan har, säger han. 

Annons:

Vimmerby Hockey slog ut HC Dalen med 3–0 i matcher i kvartsfinal och satte sig i respekt när de bäst placerade lagen skulle välja motståndare till semifinalrundan. Vare sig Väsby IK eller Kalmar HC valde Vimmerby men det gjorde istället Nybro Vikings, som slutade tvåa bakom Kalmar i södra allettan. 

Det heta länsderbyt inleds med dubbelmöten i Nybro den här helgen. Vimmerby Hockeys lagkapten Jakob Karlsson ser fram emot matchserien.

– Jag är laddad, det ska bli väldigt intressant och roligt. Det är alltid bra inramning nere i Nybro och jag känner att vi har ett skönt mentalt läge, säger Jakob Karlsson. 

På vilket sätt har ni ett ”skönt mentalt läge”? 

– Det är nedärvt i svenska idrottskulturen att det är skönt att slå underifrån. Jag tycker kanske att tredje matchen mot Dalen var den svåraste rent mentalt då vi ledde matchserien med 2–0. Vi i Sverige är uppfostrade i att vi är bra på att jaga. Det är ett stort favorittryck på Nybro och vi har verkligen allt att vinna. Vi känner oss redo för en rejäl och bra kamp. Jag menar inte att vi känner oss underlägsna utan det är mer att det är favoritskap på Nybro för att de har värvat och satsat otroligt hårt. Skulle vi gå vidare till kvalserien är det en jättestor bonus för oss och ett jätte, jätte, jättefiasko för dem. Blir det en lång serie tror jag att det väger över till vår fördel, säger Jakob Karlsson. 

"Måste vara helt desperat på framgång"

Jakob Karlsson har skickat flera syrliga passningar till Nybro Vikings i media de senaste säsongerna. Inför förra säsongens kvalserie satte Karlsson press på Nybro och sa ”Blir det inte Nybro så har vi ett av de största fiaskon vi sett i svensk idrottshistoria. Vi pratar Japan 1936, Vitryssland 2002, Tjeckien 2004 och så då eventuellt Nybro 2022. Truppen är ett monster och spelarna så skickliga att de helt klarar sig utan kollektiva offensiva idéer och ambitioner”.

Nu möts lagen i en avgörande matchserie om vilket lag som tar sig till kvalserien. 

– Lyckas vi vinna den här serien så är det det roligaste vi kommer ha gjort i våra karriärer hittills, det sa jag till vårt gäng i dag (läs i går). 

Du tycker att det är ett fiasko om Nybro åker ut mot er?

– Jag tycker det om man tittar på deras lag och tittar på hur mycket de investerat. Nybro har också gjort det bra de senaste säsongerna och har mycket publik, vilket gör att de kan satsa så hårt som de gör. De har en trupp som inget annat lag i Hockeyettan har. De har i stort sett fyra förstafemmor och Kalmar, som också är bra, har kanske två spetsiga, offensiva kedjor. Nybro är verkligen på en annan nivå jämfört med alla andra lag och så är det budgetmässigt också. Sedan känner jag såhär, en förening som förra sommaren, när miljoner ukrainare flytt och tusentals dödats, värvade in två ryska spelare måste ju vara helt desperat på framgång. Det ska vi försöka utnyttja. 

"Känns starka"

Vimmerby kliver in i semifinalserien med både gott självförtroende och skadefri trupp. 

– Vi känns starka, vinner på många olika sätt och har bra mentalitet i gruppen. Vi har pratat mycket om att vi ska växa med uppgiften och vi måste verkligen göra det nu också och spela vår bästa hockey. Vi ska bara köra på, tro på oss själva och får se hur långt det räcker.

Hur ser du på era chanser att avancera till kvalserien?

– Jag tror absolut att vi har slagläge och då kommer vi verkligen behöva spela på vårt max och skulle behöva knipa någon av de två bortamatcherna. Vi har förlorat en match på full tid de senaste 21 matcherna och det ger oss stort självförtroende. Vi tror på oss själva och är inne i ett playoff-läge och det kanske är lite läskigt för Nybro som inte har spelat på ett tag. Det ska vi försöka utnyttja idag. 

Nya upplägget uppskattas

Han uppskattar det nya upplägget med att matchserierna spelas i bäst av fem matcher. 

– Det är mer rättvist att det är en tydlig fördel för det högre rankade laget, vilket det inte riktigt har varit de senaste åren då det sämre laget har fått börja hemma. Det är rättvist att man börjar med två bortamatcher om man är sämre rankat och det blir också mer hetta när man spelar två dagar i rad.  

Karlsson är en av många VH-spelare som spelar sin bästa ishockey när det vankas slutspel. 

– Det är någonstans de här matcherna som man spelar för, att jaga extasen som blir när man avgör i sudden mot Dalen. Vi har varit så oerhört nära att gå till kvalserien i många år och det vore fantastiskt att fixa det för hela klubben. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: