Annons:

Sök

Annons:

Varit öppen om sin ohälsa – så ser Sjöberg på att komma till Vimmerby

Carl Sjöberg har varit öppen med sin ohälsa. Nu är han taggad på att komma till Vimmerby. Foto: Bildbyrån

Varit öppen om sin ohälsa – så ser Sjöberg på att komma till Vimmerby

Carl Sjöberg tog timeout från hockeyn under den gångna säsongen. Ett beslut VH:s senaste nyförvärv inte ångrar och som gjort honom ännu starkare mentalt.
– Jag har fått knep att använda under de dåliga dagarna, säger han.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Inte långt in på den förra säsongen meddelade Kalmar HC att Carl Sjöberg skulle ta timeout från hockeyn. Han led då av stor prestationsångest och hade fått diagnosen anorexi. 

I en öppen intervju med Barometern berättade han om sina ätstörningar och de höga krav han ställde på sig själv. 

– Jag kunde inte somna på nätterna, låg vaken och ältade saker och slutade att äta. Droppen var mot Nybro borta. Innan den matchen hade jag ätit en halv deciliter pasta och en halv deciliter yoghurt. Jag fick inte i mig mat och fattade att det inte varit bra. Jag har tyvärr alltid haft kroppskomplex. Genom åren har jag fått höra många kommentarer från tränare, men inte i Kalmar. Jag vill ge all eloge till Kalmar, säger Carl Sjöberg. 

Timeouten, som varade hela säsongen, plus den hjälp han valde att ta har gjort honom gott.

– Jag kunde tagit timeouten sju år tidigare, men jag var nog inte mogen att förstå allvaret. Nu mår jag jättebra och har en mental tränare. Jag blickar framåt nu och mentalt är jag mycket starkare. Jag har fått knep att hantera under de dåliga dagarna, säger han.

"Härlig grupp"

Nu vill Carl Sjöberg tillbaka till hockeyn och på måndagen presenterades han som Vimmerbys senaste nyförvärv.

– Det känns jättebra att komma till Vimmerby. Det är ett lag som vill framåt och som gjorde en rebuild förra året. Jag har pratat med en hel del och det verkar vara en härlig grupp att vara. Det finns en tydlig ambition och en härlig grupp, så det har varit viktigt för mitt beslut. 

Forwarden känner många spelare i VH:s trupp sedan tidigare. 

– Ja, det är nog nästan sju, åtta stycken. Jag har koppling till flera, så det känns väldigt tryggt och familjärt. Jag har bland annat jättebra kontakt med hela Eddie Levins familj, så det har bidragit till att det blir Vimmerby för mig.

Hur är du som spelare?

– Jag är allround och som bäst när jag spelar lite halvfult. Jag gillar att sätta in några tacklingar och ta pucken till mål. Det fysiska blandat med det skickliga kan man säga. Jag är en jobbig spelare som ska vara obehaglig att möta, men jag vill göra poäng också. Jag kan ta en roll både högre och lägre i hierarkin. 

"Ett slutspelslag"

Fysiskt känner han inte sig riktigt i toppform ännu, men räknar med att vara det om några månader.

– När jag tog pausen vägde jag 92 kilo. Får jag tre, fyra månader till så kommer jag förhoppningsvis vara i ännu bättre form. Fysvärdena är inte dåliga så, men det är logiskt med tanke på vad som har hänt och hur det varit för mig. 

Carl Sjöberg tycker det känns skönt att komma till ett lag där stora delar av fjolårslaget är intakt.

– För lagets del blir inkörningsperioden kortare. Det tror jag kan vara en jättestor vinstfaktor. Gruppen är tajt och jag hoppas att jag kan komma in och bidra till gruppen. Att ha en stark stomme är väldigt bra. Så var det i Kalmar också inför den här säsongen.

Vimmerbys starka historia av slutspel har också spelat in i klubbvalet.

– Det är verkligen ett slutspelslag och trots att de fick en tuff start, så var det tio minuter från att man slog ut Nybro. Det kan bli riktigt bra i Vimmerby, tror jag.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: