Annons:

Sök

Annons:

VH kan förstöra Trojas Allettanchanser:

Jakob Karlsson vill nog mest av alla skicka Troja/Ljungby till fortsättningsserien, tror Hampus Sylvegård. Foto: Arkivbild

VH kan förstöra Trojas Allettanchanser: "Har svårast att släppa det"

Vimmerby Hockey och Troja/Ljungby har haft flera tuffa möten genom åren. Inte minst när Troja i en tät matchserie skickade ut Vimmerby för några sedan och tog sig till kvalserien. Nu kan Vimmerby Hockey grusa Trojas Allettanchanser.

Annons:

– På så sätt är det väl kul och vi går för att vinna matchen, men jag lägger inte fokus på det alls. Jag lägger fokus på vårt. Jag tror att det är "Jagge" (Jakob Karlsson) som har svårast att släppa den matchserien, säger Hampus Sylvegård och skrattar.

För VH:s del går det att spela helt avslappnat. I onsdags kväll, borta mot Alvesta, säkrade laget sin biljett till Allettan. Troja däremot är fem poäng bakom KRIF med tre matcher kvar. KRIF har å sin sida fyra matcher ospelade.

– Troja är ett skickligt lag och hemma mot dem gjorde vi en av våra främsta matcher för den här säsongen. Det är alltid skillnad på hemma och borta, och det är en tajt serie. Är man inte med så får man stryk. Vi lägger fokus på vårt. Vi har fortfarande förbättringsområden och kommer ha ett stort fokus på resterande matcher. Vi möter två lag som fajtas för en plats i Allettan, så det blir ett bra test för oss. Det ska bli roligt att åka ned till Ljungby och försöka vinna där. 

Finns det möjlighet att testa lite nytt?

– Nej, det tycker jag inte. Det är viktigt att skapa trygghet och kontinuitet, det är det man mår bäst av. Vi gör inga ändringar så, men vi kanske lägger upp träningarna lite annorlunda och kör lite hårdare. Annars ska vi fokusera på vårt spel. Det finns saker att förbättra och vi vill fortsätta ta steg, för att kunna utmana i Allettan. Det är ett levande dokument hela tiden. 

VH har full trupp och saknar ingen spelare. Det blir samma uppställning som mot Alvesta, men Sylvegård vill inte avslöja vem som vaktar kassen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: