Annons:

Sök

Annons:

VH-BACKEN LÅNAS UT OCH DEBUTERAR I SHL I MORGON

Vimmerby Hockeys skicklige back Oskar Lindgren ser ut att göra debut i SHL i morgon. Han är nämligen utlånad från VH till Malmö Redhawks. Foto: Ossian Mathiasson

VH-BACKEN LÅNAS UT OCH DEBUTERAR I SHL I MORGON

Oskar Lindgren har imponerat stort i Vimmerby Hockey denna säsong. Nu lånas backen in av SHL-klubben Malmö Redhawks till morgondagens match mot Linköping HC. 
– Tanken är att han ska spela med oss i morgon, säger Malmös sportchef Björn Liljander. 

Annons:

Ett redan Allettan-klart Vimmerby Hockey möter i detta nu ett annat Allettan-klart lag, KRIF Hockey, på hemmais. 

Backen Oskar Lindgren finns inte med på isen. VH-tränaren Hampus Sylvegård berättade för vår tidning tidigare i dag att han skulle missa matchen på grund av sjukdom. Så är inte fallet. 

Han har under dagen rest ner till Skåne för att ansluta till SHL-klubben Malmö Redhawks trupp.

"Roligt för Oskar"

Malmös sportchef Björn Liljander berättar på onsdagskvällen att Lindgren är klar på ett korttidslån som i första hand gäller morgondagens hemmamatch mot Linköping. 

– Det stämmer att vi har lånat in honom. Vi har hamnat i en situation med skador, sjukdomar och avstängningar på backsidan och det gör att vi behöver se om vårt hus på kort sikt. Vi känner att vi gardera upp oss och säkrar upp med Oskar. Tanken är att han ska spela med oss i morgon. Vi är glada för att vi har fått möjligheten att låna in honom, säger Björn Liljander. 

Ska han spela med er borta mot Skellefteå AIK på lördag också?

– Vi tar en dag i taget och har fokus på morgondagens match. Vi får därefter göra en utvärdering, säger Liljander. 

Malmös sportchef bor i Halmstad och har bra koll på lagen i Hockeyettan Södra och Oskar Lindgren som de lånar in. 

– Jag följer ettan intensivt och har nära tillgång till att se södra ettan. Vimmerby har gjort en fin höstsäsong och det är kul att se att de har tagit kliv. Oskar är en skridskostark och stabil back och jag såg honom när han var utlånad till Västervik. Det blir roligt för Oskar att spela SHL-hockey, en rolig utmaning. 

"Bra relation till Hampus"

Oskar Lindgren kommer finnas med på SHL-lagets värmning på torsdagen och gör med stor sannolikhet debut i SHL på kvällen.

Björn Liljander tackar för ett gott samarbete med VH. 

– Det är klart att jag har en bra relation till Hampus (Sylvegård) och det underlättade processen. Han och Pelle (Johansson, VH:s sportchef) har varit tillmötesgående för att göra det här möjligt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: