Annons:

Sök

Annons:

Säkrad semifinalplats:

VH jublar i segermatchen mot KRIF. Foto: Simon Henriksson

Säkrad semifinalplats: "Nu ska grabbarna få njuta av det här"

För första gången någonsin har Vimmerby Hockey säkrat en plats i semifinalen. VH-tränaren Hampus Sylvegård log förstås brett över det.
– Nu ska grabbarna få njuta av det här, säger han efter 3-1-segern mot KRIF. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det var nog få som trodde det inför veckan. Men redan med en omgång kvar av Allettan har Vimmerby Hockey säkrat en plats i semifinalen. 

Detta efter en tung vecka för Halmstad Hammers samtidigt som Vimmerby bortabesegrat Visby/Roma. Förutsättningarna var glasklara inför lördagens match. Två poäng så var saken biff.

Det blev tre efter att VH vänt 0-1 till 3-1 inför hemmapubliken mot jumbon KRIF.

– Det känns otroligt bra såklart. Grabbarna har slitit enormt och är värda detta. Det är få matcher där vi gjort en dålig prestation. Vi har haft en hög nivå och en trygghet i både gruppen och spelet. Det har alltid funnits folk som levererar. Vi har tålamod och det är en styrka att vi vunnit så många tajta matcher. Det visar att gruppen mår bra. Jag är otroligt nöjd med det, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Utöver att Vimmerby säkrade en semifinalplats återtog man serieledningen i Allettan. Kristianstad tappade nämligen poäng borta mot Skövde och nu "räcker" det för Vimmerby att besegra Karlskrona i den sista omgången. Då vinner VH serien och får välja först av alla lag inför det sista hindret till kvalserien. 

– Klart vi går för det såklart och att få välja först. Men först ska vi njuta av det här i kväll, äta gott och så har vi ledigt i morgon. Först ska grabbarna få njuta och sedan blir det fokus på KHK. Vi har vunnit tre raka mot dem, men det krävas en ny topprestation. Men jag är inte där ännu. 

"Gör det svårt för oss"

Själva matchen? Tja, Vimmerby låg under med 0-1 inför den tredje akten men var tydligt det spelförande laget. Ett tidigt kvitteringsmål i powerplay gjorde att VH fick ännu tydligare momentum.

– KRIF gör det svårt för oss och är ett riktigt försvarsinriktat lag. De håller oss mycket utsida, men vi har momentum och får bra lägen. Cederlund (Emil) kommer upp och räddar dem. Vi har ett lugn och tålamod och för hela matchen. I tredje blir vi mer desperata och jag är riktigt nöjd med matchen. 

Efter Eddie Levins 1-1-kvittering kunde William Dageryd göra 2-1 och Levin kunde även sätta 3-1 i tom bur mot slutet. 

– Laget kämpar och krigar. KRIF är ett tufft motstånd att komma på insidan, men jag är nöjd med många bitar. Andra perioden var också bra, men i tredje får vi mer desperation och går ännu hårdare. Vi fick in mer folk på kassen och det är roligt att det gav effekt. Den här matchen var som stora delar av säsongen och vi maler ned motståndarna till slut.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: