Annons:

Sök

Annons:

Ström drömmer om avancemang med VH:

Rutinerade backen älskar det läge Vimmerby Hockey befinner sig i just nu. Foto: Ossian Mathiasson

Ström drömmer om avancemang med VH: "Som när man fick sina barn typ"

Vimmerby Hockey har chansen att avancera till Hockeyallsvenskan med två omgångar kvar. Men då krävs seger borta mot Brödernas/Väsby i kväll.
– Vi har en väldigt god chans att ta tre poäng, säger rutinerade backen Pelle Ström. 

Annons:

Pelle Ström har varit moderklubben trogen i alla år. Tillsammans med ett flertal andra bildar han en rutinerad stomme av spelare som förstås brinner för Vimmerby lite extra. 

Att han älskar att spela kvalserien går inte att ta miste på.

– Det här är speciellt och något vi är flera som drömt om väldigt länge. Att få göra det med sin moderklubb är helt fantastiskt. Man känner en grym stolthet och glädje varje gång. 

Hur vore det att ha chansen att spela för avancemang till Hockeyallsvenskan hemma på lördag?

– Det går nog inte att beskriva den känslan. Man skulle nog vara lika glad som när man fick sina barn. En sån glädje typ, men då gäller det att vinna i kväll och vi kommer gasa för fullt.

"Får be till hockeygudarna"

Brödernas/Väsby är fem poäng bakom Kristianstad och tre poäng bakom Vimmerby inför kvällens match. Hemmalaget har fortfarande en mikroskopisk chans och lär sälja sig dyrt.

– Vi kan inte påverka det andra som händer runt omkring oss, utan vi kan bara fokusera på vårt och försöka ge oss själva de bästa förutsättningarna. Sedan kan vi bara hoppas och be till hockeygudarna om att det andra går med oss. 

Så sent som för två dagar sedan knäckte VH koden för hur Kristianstad skulle besegras. I lagens sjätte möte den här säsongen tog Vimmerby nämligen sin första seger.

– Jag tycker vi gör en jättestabil bortamatch. Vi började bra, fick in några puckar tidigt och det kändes inte som att vi lät dem komma in på oss som i tidigare matcher nere i Kristianstad. Vi var ruskigt stabila och "Jagge", Anton och Eddie levererade för oss när det behövdes. 

Det är en ny måstematch i kväll. Hur går man in till en sådan match?

– Vi ska fokusera på vårt som vi har gjort under stora delar av säsongen. Vi vet vad Brödernas är bra på, men gör vi det vi ska så har vi en väldigt god chans att ta tre poäng. Det handlar om att lita på vårt spelsystem.

Hyllar fansen

Pelle Ström känner själv att han blivit bättre och bättre i kvalserien.

– Jag tycker att jag har haft en jämn prestation och höjt mig ju längre kvalserien gått. Det passar både mig och Jakob att spela lite oftare och inte träna lika mycjet. Det är ju matcher man vill spela och det är det klart roligaste. Varje match har så stor betydelse och då får man den där extra tändningen. 

Det verkar bli en del VH-fans i Väsby. Vad betyder deras stöd?

– Vi har haft ruggigt bra stöd i både Allettan och kvalserien. De har slutit upp bakom oss och ger oss det stöd vi behöver. Det är vi jättetacksamma för. Nu slutar vissa tidigare en torsdag och det betyder sjukt mycket för oss.

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: