Annons:

Sök

Annons:

Med Hockeyallsvenskan i sikte – så ska VH besegra Väsby i kväll

Blir det nya tillfällen för Vimmerby Hockey att jubla i kväll? Foto: Arkivbild

Med Hockeyallsvenskan i sikte – så ska VH besegra Väsby i kväll

Bortasegern mot Kristianstad senast kastade in Vimmerby i kvalseriens toppstrid igen. I kväll väntar halvt avsågade Brödernas/Väsby i den näst sista omgången.
– Det vore otroligt kul med seger och att få en avgörande hemmamatch mot Halmstad på lördag, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Två matcher återstår av Vimmerby Hockeys formidabla säsong 2023/2024; Brödernas/Väsby borta i kväll och Halmstad Hammers hemma på lördag.

Inför avgörandet parkerar Hudiksvall och Vimmerby på 14 poäng, två bakom serieledande Kristianstad. Det är med all sannolikhet mellan dessa tre lag som avancemanget till Hockeyallsvenskan kommer att stå. VH:s motståndare i kväll, Väsby, är ytterligare tre poäng bakom Vimmerby och Hudik, och för att spetsa till det lite ytterligare så möts just Hudiksvall och Kristianstad i kväll.

 

– En sjukt rolig match för oss igen, och självklart extra inspirerande att den gäller så mycket. Vi har fortfarande alla möjligheter, men med det sagt gäller det att vi endast fokuserar på oss själva och det vi kan påverka, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård.

– Nu är det bara två matcher kvar av säsongen, så det finns inget annat än att tömma allt. Efter lördag är det ingen mer hockey förrän i augusti – det är bara ge allt och göra sitt bästa i dessa två matcher, så får vi se hur långt det räcker. Men visst vore det otroligt kul med seger i kväll och att få en avgörande hemmamatch mot Halmstad på lördag. Om det inte blir full hall då så vet jag inte när det skulle bli det.

Törngren saknas igen

När Vimmerby och Väsby möttes senast, för knappt två par veckor sedan i Vimmerby ishall, vann VH med 3-2. Den jämna matchen avgjordes av Martin Pärna i mitten av den tredje perioden.

– Jag tycker att vi gjorde det riktigt bra då, det var en rolig och underhållande match där det hände mycket, säger Hampus Sylvegård.

– Väsby är ett skickligt lag – intensivt, aggressivt och starkt i powerplay. Det gäller att vi är påkopplade från början – att vi har disciplinen, noggrannheten och att vi tar korrekta beslut runt linjerna. Vi ska bara fortsätta med det som har gjort oss framgångsrika den här säsongen. Visst har Väsby fortfarande chansen rent teoretiskt, men det ska bli spännande att se hur de hanterar förlusten i tisdags och det faktum att de är några poäng efter nu.

Vimmerby mönstrar samma lag som besegrade Kristianstad med 4-2 borta i tisdags. Med andra ord saknas skadade Christoffer Törngren även i kväll.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: