Annons:

Sök

Annons:

Största matchen för VH stundar:

Vi tog ett snack med sportchefen Pelle Johansson ett dygn innan Vimmerbys största match. Foto: Arkivbild

Största matchen för VH stundar: "Blir våt i ögat nästan"

Om cirka ett dygn inleds den sista omgången i kvalserien. Några timmar senare kan Vimmerby Hockey vara ett hockeyallsvenskt lag. Vi tog tempen på sportchefen Pelle Johansson inför dramat som väntar.
– Vi har inte varit i den här sitsen tidigare. Man får jobba utefter att det är en vanlig hockeymatch, försöker Pelle Johansson.

Annons:

Snubblande nära kvalserien i många år. Den här gången var det inget snack. Vimmerby Hockey svepte bort Troja/Ljungby. Om laget var nöjda med att bara ha tagit sig dit?

Inte direkt. Trots att ingen kunde tro det för en vecka sedan så är Vimmerby Hockey jämsides med Kristianstads IK inför slutomgången. Endast målskillnad skiljer till skåningarnas favör. Hudiksvall skuggar de båda en poäng där bakom. 

Efter ett osannolikt drama i kvalserien på torsdagskvällen finns alla förutsättningar för att lördagens epilog ska bli minst lika dramatiskt. Mitt i allt det här står Vimmerby Hockey och om ett dygn kan laget vara hockeyallsvenskt.

Vår tidning kände oss förståd nödgade att kolla tempen på sportchefen Pelle Johansson, som fanns med i båset mot Brödernas/Väsby.

– Det är fantastiskt att kunna ha det så att det lever hela vägen in. Det är det man är mest glad åt nu och inte minst för alla supportrar som får uppleva det här. Vi har många trogna supportrar som stöttat Vimmerby i alla tider och att då få ge det till dem. Det är så man blir våt i ögat nästan, säger han. 

Hur upplevde du dramatiken i går kväll?

– Det var helt sjukt. Det kändes som det var 30 sekunder tidigare vi stod och diskuterade hur och när vi skulle ta ut "Robban" och då var det 4-2 till Kristianstad. När Oskar (Humble) sa att Hudik reducerat till 4-3, så höll vi på den tanken lite. Jag såg faktiskt inte ens att Väsby plockat ut målvakten, för jag var så inne på hela boxplaysituationen. Jag bara hörde när alla skrek när "Jagge" fick pucken och då var min enda tanke att inte klockan skulle hinna ticka ned. I går var hockeygudarna på vår sida.

"Här och nu är vi inte alls det"

På sociala medier har Brödernas/Väsby fått en del kritik för att man tog målvakten. Hemmalaget gjorde det väldigt sent, men hade då förmodligen precis fått veta att Hudikskvall kvitterat. Att ta tre poäng var deras sista livlina.

– Jag förstår varför de gjorde som de gjorde och vi hade gjort precis samma sak, säger Pelle Johansson.

Men åter till nuläget. Om ett dygn skulle Vimmerby kunna vara ett hockeyallsvenskt lag för första gången någonsin. Hur förberedda är klubben för det?

– Här och nu är vi inte alls det. Det är inget snack om det. Det jag har börjat jobba för är ett hockeyettanlag och jag måste ju jobba åt det hållet. Men på måndag kan det vara helt andra förutsättningar.

Hur är det som sportchef att vara mitt i det här?

– Det är det klassiska. "Match för match". Någon har myntat det uttrycket och det stämmer. Man kan inte titta längre fram. Det gäller i morgon också. 

Hur blir det närmaste dygnet?

– Man kan bara tänka att det är en vanlig hockeymatch. Det är minst 60 minuter som ska spelas. Sedan är det klart att alla är införstådda med vad det är för typ av match med anspänning och så vidare. Man kanske håller klubban lite för hårt, men det är upp till oss i ledarstaben att ta ned det till en vanlig hockeymatch, som det är. 

Stort intresse

Intresset för att se den avgörande matchen på hemmaplan är stort. 

– Det ser ut att vara väldigt bra intresse, så vill man se matchen är det läge att köpa förköp. Är man hemma så finns det nog egentligen inte några ursäkter. Det tycker jag inte. 

Hur är det att få en match av den här digniteten i sin egen hemmahall, där man kan avancera till Hockeyallsvenskan?

– Det kan jag svara på i morgon kväll. Vi har aldrig varit i den här sitsen tidigare, varken spelare eller klubb, och man får jobba för att det är en vanlig hockeymatch. 

Vad känner du kring att alla tre lag som har chansen möter tre avsågade lag?

– Det är väl bra på så sätt att alla har samma förutsättningarna. För oss krävs det att vinna matchen och så får vi se. Mer kan vi inte styra över. Halmstad kommer hit och vill sätta käppar i hjulet. Det hade jag velat. Samtidigt är det Kristianstad som har platsen att förlora fortfarande. 

"Var sjukt besvikna"

Pelle Johansson lät bli att skicka med Brödernas/Väsby några stärkande ord efter torsdagskvällens batalj.

– De var sjukt besvikna över matchen, så det var inte läge att försöka prata med dem om lördagen. De hade högre ambitioner än att de skulle vara bortspelade nu. 

VH tränar nu lätt på fredagen och har sedan matchvärmning på lördagsmorgonen. 

– Vi måste gå in i det här som en vanlig match och förbereda oss som vanligt. Sedan behöver vi som ledare kring matchen förstås ha koll på vad som händer i de andra matcherna. Men nu handlar det bara om att kräma ut det sista vi har.

Hade du trott att ni skulle vara i det här läget för några månader sedan?

– Målsättningen har varit kvalserien hela tiden. Vi kände redan i slutet på förra säsongen att vi hade något sjukt spännande på gång och vi har varit nära kvalserien så många gånger. Sedan ska hockeygudarna vara med oss och så har det varit. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: