Annons:

Sök

Annons:

Halmstad vill sätta stopp för VH i kvalserieavslutningen: ”Ska inte falla ihop”

För två år sedan satte Williams Bergs Halmstad stopp för Hudiksvall i jakten på Hockeyallsvenskan. Nu vill klubben göra om samma bedrift mot Vimmerby Hockey. Foto: Bildbyrån

Halmstad vill sätta stopp för VH i kvalserieavslutningen: ”Ska inte falla ihop”

Vimmerby Hockey har chansen att ta klivet upp i Hockeyallsvenskan. Halmstad Hammers, motståndare i sista kvalseriematchen, vill sätta stopp för VH:s framfart. 
– Vi vill vinna matchen och göra vårt jobb, säger Halmstads tränare Jens Berggard.

Annons:

Med endast en sekund kvar av gårdagens match mot Brödernas/Väsby skickade Jakob Karlsson in segermålet 4–3 i öppen kasse. Det blev ett helt osannolikt slut på matchen i Upplands Väsby och det gör att morgondagens avslutande omgång kommer bli en rysare. 

Vimmerby och Kristianstad har nu båda 17 poäng, men skåningarna har tre mål att gå på i målskillnad. Vimmerby tar emot Halmstad Hammers och Kristianstad får besök av Brödernas/Väsby.

"Vi ska inte falla ihop"

Halmstads tränare Jens Berggard ser fram emot den avgörande matchen även om de själva ligger sist och som bäst kan avancera en placering.

– Vi spelar för hedern. Om vi förlorar ska vi göra det på ett sätt där vi gör en bra match och prestation och vårt resultat inte får så stor inverkan på resultatet i tabellen. Om både Kristianstad och Vimmerby vinner blir det en målskillnadsaffär. Vi ska inte falla ihop, skämma ut oss och förlora med massa mål i morgon. Vi vill vinna matchen och göra vårt jobb. Detsamma kommer Brödernas/Väsby göra mot Kristianstad. Vi ska vilja vinna hockeymatcher och avsluta säsongen på ett bra sätt med en vinst, det är det som är målsättningen, säger Jens Berggard. 

Vad måste ni se upp med i Vimmerbys spel?

– Det är deras snabba omställningar. Vi spelar rätt så likt kan jag tycka så det gäller att man är noggrann när man har pucken och noggrann när man inte har pucken, säger Jens Berggard. 

44 timmar i buss senaste dagarna

För två år sedan var Halmstad i en liknande situation där de satte stopp för Hudiksvall i den sista kvalserieomgången. 

– Jag var inte tränare för laget då, men många killar i laget var med. De hade tagit en poäng fram till den sista omgången och mötte Hudiksvall på hemmaplan i sista matchen. Halmstad vann med 3–2 och det gjorde att Hudiksvall inte gick upp. 

Nu har Halmstad förhoppningar om att göra om samma bedrift. 

– Det är inte kul att stå på andra sidan om det andra laget vinner och går upp. Visst att det betyder mycket för Vimmerby, men vi ska inte lägga oss bara för att de kan gå upp om de vinner mot oss. Vi ska göra vårt jobb och är där för att vinna matchen.

Halmstad spelade match i Piteå på torsdagskvällen och begav sig till Vimmerby direkt efter matchens slut. 

– Vi åkte från Piteå direkt efter matchen och kom till Vimmerby vid 13-tiden. Vi stannade och käkade frukost i Gävle och käkade lunch på Stadshotellet när vi kom fram. Vi ska träna lite lätt nu vid 17. Vi har spenderat de senaste dygnen i buss. Från tisdag till i dag har det väl varit runt 44 timmar i buss. Det har varit en spännande resa att få testa på detta, men vi har bra förutsättningar med stor buss och haft möjlighet att kunna vila i bussen.

Hur ser det ut i truppen?

– Vi saknar väl någon forward som är skadad, annars är alla med. Vi har sju backar och tolv forwards som spelar.

Crespin står i morgon

Halmstads hyllade målvakt Jacob Crespin spelade inte gårdagens match mot Piteå. Det var istället Adam Ahnberg som fick förtroendet mellan stolparna. 

– Tanken är att Crespin ska spela mot Vimmerby. Adam (Ahnberg) hade inför gårdagens match inte stått någonting i kvalserien och det var ypperligt för oss att vila Crespin i går för att han ska kunna spela i morgon. 

Varför var han inte med i går?

– Han har stått varenda match och gårdagens match gällde ingenting. Vi hade med en tredjemålvakt från juniorerna som fick ta den platsen. Crespin vilade i går för att kunna satsa fullt ut i morgon. Han kan bli sjuk eller något under natten men tanken är att han ska stå. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: