Annons:

Sök

Annons:

”Piva” om beslutet att ta över VH: ”Vet vad de vill och vet var de är

Från Kristianstads IK till Vimmerby Hockey. Det steget tar tränaren Peter Johansson till kommande säsong. Foto: Bildbyrån

”Piva” om beslutet att ta över VH: ”Vet vad de vill och vet var de är"

Peter ”Piva” Johansson var snubblande nära att gå upp i Hockeyallsvenskan med Kristianstads IK. Vimmerby Hockey tog sig förbi och avancerade till näst högsta ligan. Nu står det klart att ”Piva” tränar VH i Hockeyallsvenskan.
– Det är ett intressant uppdrag och Hockeyallsvenskan är en rolig liga att vara i, säger han. 

Annons:

Vimmerby Hockey har gjort klart med Hampus Sylvegårds ersättare. Från kvalseriemotståndaren Kristianstads IK plockas meriterade tränaren Peter ”Piva” Johansson in. 

– Jag har fått ett bra intryck av klubben och ”Pelle” (Johansson) som jag har haft mest kontakt med. Jag har även pratat med en del personer runt föreningen och jag har fått inblick i hur det ser ut i klubben, vad de har och vad de vill, säger Peter Johansson. 

”Piva” befann sig i Vimmerby under måndagen och skrev på kontraktet som betyder att han ska leda den allsvenska nykomling under säsongen 2024/25. Han har precis kommit hem till Ängeholm när vår tidning når honom på telefon och frågar vad det var som gjorde att han hoppade på uppdraget. 

– Hockeyallsvenskan är en bra och kul liga att vara i. Jag har också pratat med ”Pelle” flera gånger och klubben har sunda värderingar, vet vad de vill och vet var de är. Jag har fått bra intryck av personerna som jag har pratat med. Jag har mött Vimmerby några gånger och den hockey som de har spelat och den hockey som vi spelade i Kristianstad är ganska lik. Det är klart att det blir en annan sak i Hockeyallsvenskan när vi kommer möta mycket bättre lag och spela fler matcher på kortare tid, säger Johansson. 

"Inte bara jag som ska göra det"

Han tycker att det är en stor fördel att spela Hockeyallsvenskan jämfört med Hockeyettan. 

– Här i allsvenskan kommer matcherna hela tiden och det blir en helt annan rytm i grejerna. Nu i Hockeyettan kändes det som att man aldrig spelade matcher på hösten för att mot slutet av säsongen spela hela tiden. Det ska bli kul att komma tillbaka till allsvenskan. 

Att Vimmerby Hockey tippas i botten av Hockeyallsvenskan är troligt. 

– Vi kommer inte vara topptippade och det förväntar jag mig inte att vi ska vara, men det känns som att klubben har en bra plan där de vet var de är och vad de vill. Det har varit ganska tydligt under våra diskussioner. 

Hur ska du sätta din prägel på laget nu när klubben ska försöka etablera sig på allsvensk nivå?

– Det är inte bara jag som ska göra det. Jag har ett sätt som jag vill spela hockey på och det är ganska likt det spel som Vimmerby har spelat. Sedan får vi hitta vägar och synka ihop det på ett bra sätt. Hockey är inte så revolutionerade utan det är ganska likt i alla lag. Man får anpassa sig efter vad man har för material och var man är. Det är klart att vi vill fortsätta spela så mycket hockey vi kan och det är klart att vi kommer möta bättre lag än vad klubben har gjort i Hockeyettan. Vi ska först och främst träna bra för att vi ska orka spela en hockey med fart och får i sin tur ha enkla, klara grunder för att sedan ha spelare som vågar göra något och får våga göra något. 

"Kommer få kriga varje dag"

VH är en liten klubb som ska testa sina vingar på allsvensk nivå. ”Piva” känner sig redo att axla uppdraget.

– Jag har varit i några klubbar som har varit i samma situation så det är jag mest van vid och det känner jag mig ganska trygg i. Det är många bra lag, men Vimmerby kommer också vara bra. Vi kommer inte vara topptippade, men vi kommer vara med och vinna många matcher. Tävlar du varje dag, på träning och match, och sätter bra grunder så har du kommit långt. Det är klart att det finns lag som sitter på andra resurser än vad vi gör, men det går att välta dem också. Det viktigaste för oss är att vi gör vår resa och sätter ett bra spel. Vi kommer få kriga varje dag och kommer inte få några lätta dagar på jobbet så det är viktigt att vi bygger in rätt mentalitet i gruppen.

Vad säger du om VH:s truppbygge?

– Som jag fattar det är lite drygt hälften av spelarna klara. Spelarna som jag känner igen är de som var drivande förra året. "Pelle" har bättre koll än vad jag har och jag litar på honom. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: