Annons:

Sök

Annons:

Lättnad i VH efter politikens ja – så ser man på hyreshöjningen

Andreas Zukiewicz är klubbchef i Vimmerby Hockey. Foto: Ossian Mathiasson

Lättnad i VH efter politikens ja – så ser man på hyreshöjningen

Majoriteten och Sverigedemokraterna säger ja till att genomföra de satsningar som krävs i ishallen för att Vimmerby Hockey ska kunna spela i Hockeyallsvenskan. Klubbchefen Andreas Zukiewicz hade inte räknat med något annat.
– Jag har hela tiden trott att man skulle landa i det här. Något annat kan man inte tro, säger han.

Annons:

Ambitionen har hela tiden varit att lösa det. Så har det låtit från majoritetens politiker sedan Svenska Ishockeyförbundet och Hockeyallsvenskan var i Vimmerby och tittade över de krav som behöver uppfyllas för att klubben ska få spela i landets näst högsta division.

Men det har dröjt tills kommunens ledande politiker har fått en kostnad för ombyggnationerna på bordet. I onsdags hölls ett extrainsatt sammanträde med kommunstyrelsen och ytterligare ett hölls på fredagen.

Där sa en oenig kommunstyrelse ja till att genomföra det som krävs. En förväntad kostnadsbild ligger på fem miljoner kronor. Det var de tre majoritetspartierna Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet som tillsammans med Sverigedemokraterna röstade för beslutet. Både Moderaterna och Kristdemokraterna valde att avstå. 

För föreningen Vimmerby Hockey går det nu att dra en lättnadens suck. 

– Det är klart att det är skönt, men jag har sett positivt på det här hela tiden och trott att man skulle landa i det här. Något annat kan man inte tro, säger VH:s klubbchef Andreas Zukiewicz. 

Vad tänker du om att politiken inte tog ett enigt beslut?

– Jag har inte satt mig in i det, men det viktiga för mig och klubben är att det blev ett ja. Jag lägger ingen vikt vid det.

Vad betyder det här för Vimmerby Hockey?

– Nu är det på pränt att det blir av. Hade det blivit ett nej, så hade det blivit oerhört mycket jobb för klubben. Vi har redan kommit en bra bit på sponsorbiten och stora delar av truppen är spikad. Hade det blivit ett nej så är det mycket som hade rivits upp. Även om vi har sett det här som en självklarhet, så är det så klart en glädje när beslutet tas. 

Kraftig hyreshöjning

Andreas Zukiewicz tycker att det varit en bra dialog och relation i den arbetsgrupp som satts ihop.

– Vi har träffats en gång i veckan och haft regelbundna samtal. Jobbet med det vi kan göra och det vi kan förbereda har fortlöpt, även om det inte varit till 100 procent klart.

För Vimmerby Hockey väntar nu en ganska kraftig hyreshöjning. Föreningen kommer gå från 440 000 kronor om året till 640 000 kronor per år. En höjning som i procent motsvarar 45. 

– Vi har budgeterat med en höjning och hade önskat att den var så låg som möjligt. Nu är den vad den är och vi ser det som hanterbart. Jag har ingen mer kommentar kring det.

Ni känner att ni kommer kunna betala den här hyran?

– Det känner vi. 

"Solen skiner"

Kommunalrådet Helen Nilsson (S) beskrev tidigare i dag att man befinner sig i tidsnöd.

– Från kommunens sida säger man att man ska klara av det, så då får man lita på det naturligtvis. Jag har jobbat som elekriker i många år och vet att saker och ting tar tid, men jag ser inte att det är omöjligt, säger Andreas Zukiewicz. 

Vad händer för er del i arbetet nu?

– Vi har möte igen på måndag med arbetsgruppen och då hoppas vi att vi får se en tidplan så fort som möjligt. Det finns saker vi behöver förbereda och anpassa oss efter. Men nu skiner solen, det är fredag och vi har fått ett bra besked. Det blir lugnt i helgen och sedan är det bara att gasa på. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: