Annons:

Sök

Annons:

Kan stjärnforwarden hamna i Vimmerby? –

Kan stjärnforwarden Jesper Kokkonen hamna i Vimmerby Hockey i vinter? På honom låter det inte helt omöjligt. Foto: Bildbyrån

Kan stjärnforwarden hamna i Vimmerby? – "Ligger mig varmt om hjärtat"

SHL-meriterade Jesper Kokkonen var en stor publikfavorit under sina säsonger i Vimmerby Hockey. Det florerar uppgifter om att det inte blir någon fortsättning i BIK Karlskoga för honom kommande säsong. Kan Vimmerby vara ett alternativ?
– Vi får se hur det blir, men klart Vimmerby ligger mig varmt om hjärtat, säger Jesper Kokkonen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Under tre säsonger var Jesper Kokkonen en hyllad forward i Vimmerby Hockey. Under sin sista säsong noterades han för hela 54 poäng på 40 matcher.

Han belönades då med ett kontrakt med BIK Karlskoga i Hockeyallsvenskan. Efter succé där blev det spel i HV71 och han var med om att åka ur SHL med den klassiska klubben.

De två senaste säsongerna har 31-åringen spenderat i BIK Karlskoga, men redan i mitten av maj kom uppgifter om att det kanske inte blir någon fortsättning. Detta trots ett gällande kontrakt.

– Ingenting är klart ännu. Vi är här och så får vi se. Agenten jobbar med det här och så får vi se vad det blir för lösning. Det har inte hänt jättemycket och jag försöker bara träna på, säger Jesper Kokkonen till Dagens Vimmerby. 

Kan Vimmerby vara ett alternativ för dig?

– Det får vi se. Det är klart att Vimmerby ligger mig varmt om hjärtat. Men vi får se hur det blir här först innan vi tar tag i det. Det ska funka för familj och sådär. Just nu har jag ingen aning om hur det blir i vinter.

Stänger inte dörren

Jesper Kokkonen hoppas att ganska snabbt kunna veta var han ska spela hockey i vinter.

– Ja, det vill jag ska gå så fort som möjligt för familjens skull. 

Har du haft någon kontakt med Vimmerby?

– Jag har inte surrat med något lag, det är agenten som sköter snacket med sportchefen. Kommer det fram något konkret lär vi snacka mer, men just nu är det ganska tyst.

Du stänger inte dörren?

– Nej, absolut inte. 

Vad tänker du om Vimmerbys uppflyttning?

– Det är en härlig utmaning man har framför sig som kanske det minsta laget som varit i Hockeyallsvenskan. Det är helt fantastiskt och oavsett om jag är där eller inte så hoppas jag på all framgång. Det har varit en fröjd att följa dem de senaste åren. 

"Vore tjänstefel"

Sportchefen Pelle Johansson småskrattar något när vi citerar Jesper Kokkonen.

– Han ligger mig varmt om hjärtat också. Det är klart att han skulle vara bra för oss och jag känner till situationen i Karlskoga, men han har kontrakt där. Det är upp till Jesper, agenten och BIK vad som händer nästa säsong.

Har det funnits någon kontakt?

– Det är klart jag hört mig för kring hur situationen ser ut, men situationen är som sådan att jag inte kan göra så mycket. Det är några grejer som måste lösas innan det kan bli aktuellt. 

Är det intressant?

– Jag är intresserad, såklart, av Jesper Kokkonen. Det vore tjänstefel annars. 

Hur ser du på möjligheterna till en lösning?

– Han vill spela hockey i vinter och har hamnat i en situation där han behöver titta sig omkring och hitta vad som är bäst i livssituationen. Han sitter på ett bra avtal och både han och agenten har ett jobb att göra. Just nu är han BIK:s spelare och det är inga konstigheter med det. 

Lämnar Törngren?

Den senaste tiden har Vimmerby Hockey inte släppt särskilt mycket nyheter. Det kan ha sin förklaring.

– Dels så har Kilvéus (Magnus) semester och det måste han ha från oss också. Sedan har jag fem platser kvar ungefär och jag behöver inte sitta med full trupp i början av juni. Det vore dumt.

Carl Sjöberg har inte tackats av och befinner sig fortfarande i staden. Pelle Johansson säger att det självklart är ett intressant namn att behålla. 

– Antingen blir han kvar eller så blir han klar för en annan klubb. 

Däremot verkar det inte bli någon fortsättning för Christoffer Törngren.

– Jag har inte hört ett ljud från honom eller agenten. 

Har du tagit kontakt?

– Vi hade möjlighet att boka tid för exitsamtal, men det kom aldrig någon fråga om det.

Ska jag tolka det som att du inte hört dig för om nästa säsong?

– Så kan du tolka det.

Han kommer inte vara med här i vinter?

– Det ska jag inte säga, men här och nu är vi en bit ifrån varandra. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: