Annons:

Sök

Annons:

Starka värvningar av IKO och Nybro – NHL-meriterad spelare ansluter

Émile Poirer är klar för Nybro Vikings. Foto: Bildbyrån

Starka värvningar av IKO och Nybro – NHL-meriterad spelare ansluter

Länskonkurrenterna IK Oskarshamn och Nybro Vikings har gjort klart med två meriterade spelare. IKO har gjort klart med AHL-meriterade Evan Weinger och Nybro med NHL-meriterade Émile Poirer. 

Annons:

IK Oskarshamn har de senaste dagarna skrivit kontrakt med Evan Weinger från Vienna Capitals i ICEHL. Amerikanen svarade för 33 poäng på 46 matcher i den österrikiska klubben den gångna säsongen. 

Den meriterade forwarden har bland annat gjort 82 poäng på 225 matcher i AHL.

– Jag vill vara i en organisation som erbjuder en stöttande miljö som förser mig och min familj med de redskap som vi behöver. Vi har hört mycket gott om IK Oskarshamn och vi älskar att hela föreningen står för en stark familjementalitet, säger Evan Weinger.

27-åringen blir en av IKO:s sista pusselbitar efter degraderingen från SHL. 

– Evan är en spelare som passar bra in i vårt lagbygge. Han har en fantastisk skridskoåkning och skapar mycket med sin fart genom mittzon. Bra kille med lite erfarenhet av Europa redan. Han vill till en proffsig organisation där han kan bli bättre och han vill spela högre upp, precis som vi, säger sportchefen Oscar Alsenfelt.

NHL-meriterad värvning

Nybro Vikings ville dock klå länsrivalen på fingrarna. Den NHL-meriterade forwarden Émile Poirer, som draftades redan i förstarundan av Calgary Flames, presenterades i helgen. 29-åringen gjorde NHL-debut säsongen 2014/15 och totalt har han gjort åtta framträdanden i världens bästa hockeyliga. 

I AHL står centern/forwarden noterad för 146 poäng på 302 matcher. Förra säsongen spelade kanadensaren, som gjort flera år i Europa, i Slovan Bratislava i Slovakien. Där gjorde han 28 poäng på 32 matcher. 

Poirer blir en del av Nybros satsning "Hela Stadens Vikingar". 

– Efter ett gediget scoutingarbete och samtal med flera referenser känns det riktigt bra att den andra av Hela Stadens Vikingar nu skrivit kontrakt med oss. Émile är en spelare av den dignitet som vi letat efter till den här positionen. Han har en lång erfarenhet av ishockey på absoluta toppnivå i flera olika ligor så som NHL, AHL, KHL, DEL och SHL, säger Nybros sportchef Mikael Aaro.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: