Annons:

Sök

Annons:

TOTAL KRIS I ALLSVENSK KLUBB – LICENSEN HOTAD

Det är ekonomisk kris i Tingsryd och klubben riskerar degradering. Foto: Bildbyrån

TOTAL KRIS I ALLSVENSK KLUBB – LICENSEN HOTAD

Tingsryds AIF gick fyra miljoner back under gångna säsongen – och nu har klubbens ekonomiska plan fått avslag från licensnämnden. Klubben riskeras därmed degradering till Hockeyettan.

Annons:

I en vädjan på hemsidan ber nu styrelsen om hjälp. Man skriver att klubben behöver 2,5 miljoner i kapitaltäckningsgarantier per den 30 april 2025. Den 3 juli ska klubben nu lämna in en ny plan för licensnämnden.

”En kapitaltäckningsgaranti är som en borgen. Garantin ska inte betalas ut förrän den dag hockeybolaget tvingas lägga ner sin verksamhet. Taifs situation är mycket svår. Får vi inte ett kontrollår så flyttas vi ner till division 1. Då kommer bolaget enligt styrelsens bedömning inte att överleva. Det gäller nu att än en gång rädda hockeyn i Tingsryd”, skriver klubben på hemsidan.

Hittills har man fått in 300 000 kronor. 

Om den nya planen inte godkänns kommer Tingsryd degraderas och Västerviks IK är näst på tur för allsvenskt spel. Där räddades ekonomin nyligen av att två styrelsemedlemmar köpte 49 procent av hallens ”hylla” för över 7 miljoner kronor. Själva verksamheten gick nästan 6 miljoner back det gångna året. Mer om VIK:s ekonomi kan du läsa här.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: