Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Vimmerbykillen kliver in i VIK:s tränarstab:

Philip Bertilsson, född och uppvuxen i Vimmerby, kliver in i rollen som assisterande tränare i Hockeyettan-klubben Västerviks IK. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerbykillen kliver in i VIK:s tränarstab: "Ser hockey på samma sätt"

Vimmerbykillen Philip Bertilsson lämnar sitt tränaruppdrag i IK Oskarshamns J20-lag och blir assisterande tränare i Västerviks IK. Det skriver VIK i ett inlägg på sitt Instagramkonto.

Annons:

Philip Bertilsson var assisterande tränare till Phil Horsky i moderklubben Vimmerby Hockey för några säsonger sedan och har varit huvudtränare för IK Oskarshamns J20-lag de senaste säsongerna. 

Nu återvänder han till seniorhockeyn och betar av ytterligare ett lag i Kalmar län. Han tillträder jobbet som assisterande tränare för Västerviks IK i Hockeyettan.

Kontraktet är skrivet på ett år. 

”Philip är en ung tränare som har skaffat sig bra med erfarenheter längs vägen. Bertilsson är en driven och passionerad tränare som älskar att ”nörda” ner sig och jobba med detaljer och sätter stort fokus på individuell utveckling. Som person är Philip väldigt lugn, trygg och saklig", skriver VIK i ett inlägg på Instagram. 

Västerviks IK:s sportchef Victor Öhman är nöjd med rekryteringen. 

”Jag, tillsammans med Pelle, har haft bra dialog med Philip där vi ser hockey på samma sätt och det var en viktig parameter för oss när vi rekryterade en tränare, att det passade in i vår filosofi. Det ska bli jättekul att få jobba ihop med Philip”, säger Victor Öhman. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: