Annons:

Sök

Annons:

Bara två spelare till ska in – dementerar uppgift om stjärnvärvning

Tidigare AIK-stjärnan Kristoff Kontos uppges vara på gång till Vimmerby. Det förnekas av sportchefen Pelle Johansson. Foto: Bildbyrån

Bara två spelare till ska in – dementerar uppgift om stjärnvärvning

Vimmerby Hockeys trupp är nästintill komplett. En målvakt och en forward ska endast in ytterligare och sportchefen Pelle Johansson dementerar våra uppgifter om en riktig stjärnvärvning.
– Där finns ingen dialog, säger han om spelaren ifråga. 

Annons:

Den hockeyallsvenska premiären närmar sig och tidigare i veckan blev Ludwig Wistén officiellt klar för spel i Vimmerby Hockey. Klubben förfogar nu över en trupp med en målvakt, tio backar och 13 forwards. En av dessa backar, Alexander Fredriksson, är redan klar för att lånas ut till Grästorp i Hockeyettan.

Sportchefen Pelle Johansson säger att truppen nu är väldigt nära att vara komplett. Det enda som återstår är en målvakt och en forward. Vår tidning avslöjade för ett bra tag sedan att meriterade målvakten Claes Endre är klar för klubben, vilket ännu inte kommunicerats. Därtill finns uppgifter om att SHL-erfarne Kevin Wännström ansluter från Kristianstads IK.

Stämmer dessa är Vimmerbys trupp alltså färdig. Enligt Pelle Johansson lär namnen på dessa två spelare kommuniceras under veckan. 

– Det är en målvakt och en forward som återstår. På papperet har jag semester, men det är bara någon vecka tills vi samlas. När vi samlas vill vi ha truppen satt och spikad, säger han. 

"Kan dementera helt"

Vår tidning har nåtts av uppgifter om att centern och kanadensaren Kristoff Kontos, med en historia i Vimmerby, och som tidigare också spelat för AIK och Kristianstad, ska vara aktuell. 

– Nej, där finns ingen dialog. Det kan jag dementera helt. Jag har aldrig fått honom till mig, säger Pelle Johansson.

Vad tänker du om Kontos som spelare?

– Han var bra här och gjorde det bra i AIK, men som sagt har vi ingen dialog alls.

Beror det på att han är för dyr?

– Jag har inte fått honom till mig, så jag vet inte vilka pengar det rör sig om. 

Kan bli aktuellt att låna ut fler

När en målvakt och en forward – troligen Claes Endre och Kevin Wännström – presenterats har Vimmerby inte behov av fler spelare. 

– Då är truppen spikad och skulle vi ta in fler blir vi nästan tjocka. 

Kan det bli aktuellt att låna ut fler?

– Det kan säkert vara någon som behöver bli utlånad. Det är aktuellt med fler, men det hänger på skador och sådär i början. Som det är nu är vi någon för mycket. 

Är det backar eller kan det även röra sig om forwards?

– Det är nog både forwards och backar om vi får vara skadefria. 

Truppen är nästan helt klar. Har du byggt ett lag som är redo för Hockeyallsvenskan?

– Det är min bästa trupp i alla fall, sedan om det räcker återstår att se. Det är tanken och vi går in med en liten budget med hockeyallsvenska mått mätt, men jag tror ändå att vi kommer ha ett gäng lag bakom oss. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: