Annons:

Sök

Annons:

Därför pågår ingen supporterinsamling:

Förra säsongen var Oskar Lindgren VH:s supporterspelare. Foto: Arkivbild

Därför pågår ingen supporterinsamling: "Svårt att lyfta här"

Förra säsongen var Oskar Lindgren Vimmerby Hockeys supporterspelare. Han såldes sedermera till Tingsryds AIF. I år har VH ingen fansinsamling.
– Det har haft svårt att lyfta här, säger sportchefen Pelle Johansson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Fansens insamling, eller supporterspelare som det ofta kallades förr, är ett vanligt inslag i hockeyns värld. Men i år, när VH tagit sig upp i Hockeyallsvenskan, har någon sådan insamling inte dragits igång.

Vår tidning valde att fråga sportchefen Pelle Johansson om varför helt enkelt. 

– Ska man köra en supporterspelare är det ganska mycket pengar som ska in. I ettan är det en sak, men i Hockeyallsvenskan, om det ska vara spets, krävs det en hel del. Det känns lite som att det har haft svårt att lyfta här. Jag tycker inte heller att initiativet ska komma från mig, säger Pelle Johansson. 

Det ska komma från en supporter?

– Ja, egentligen. Det är inte jag som sportchef som ska gå ut med det, för det skulle bli fel. 

Tror du inte att många hade kunnat tänka sig att ställa upp mer nu än tidigare?

– Jo, kanske. Men man måste också ha respekt för att någon form av spets, så handlar det om – som exempelvis för Nybro – om runt 400 000 kronor. Det har jag svårt att se att en insamling här skulle ge med alla respekt för att många är intresserade. Men det krävs mycket. 

Men säg att ni gått ut med och att si eller så mycket behövs för exempelvis en spelare som Markus Modigs, tror du inte att intresset varit stort då?

– Jag inte vilken spelare man skulle pinpointa då för den delen och det är inte så att jag har haft "Macke" på bordet, eftersom du nämner hans namn. Det finns ingen dialog ens och man kan inte starta en sådan insamling utan något konkret. Oftast har man då chansat som sportchef och får hoppas att det funkar. 

Sålde sin supporterspelare

Förra säsongen var Oskar Lindgren klubbens supporterspelare. När de ekonomiska siffrorna var ytterst röda under den gångna säsongen sålde man just Lindgren till Tingsryds AIF, vilket väckte vissa reaktioner bland supporterleden.

– Förra året blev några besvikna när Oskar Lindgren var supporterspelaren och försvann, konstaterar Pelle Johansson.

Har det något med det att göra?

– Det var inte så mycket kritik. Det var någon på sociala medier, men mer än så var det inte. Jag tycker generellt att supporterinsamlingar här i Vimmerby haft svårt att lyfta och ska man ta en spetsspelare på den här nivån så krävs det en helt ny nivå. 

Kan det bli aktuellt senare?

– Jag ser hellre att jag får ett tillskott i budgeten från styrelsen i sådana fall. Det är också mer troligt om sponsor- och årskortsförsäljningen går bra. Det känns mer seriöst också. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: