Annons:

Sök

Annons:

Trots skarpa kritiken från ikonen – VH ändrar inte sitt beslut

VH-ikonen Sten Karlsson kallade det för en "fullständig skandal". Men VH kommer inte ändra sitt beslut. Bilden är ett montage. Foto: Arkivbild

Trots skarpa kritiken från ikonen – VH ändrar inte sitt beslut

Klubbikonen Sten Karlsson kallade beslutet "en fullständig skandal". Men Vimmerby Hockey håller fast vid att matchbiljetter endast kommer kunna köpas via nätet.
– Men vi kommer inte lämna någon i sticket, säger ordförande Anita Westerback.

Annons:

Det var i våras som Vimmerby Hockeys styrelse tog beslut om att skrota all kontanthantering i ishallen. Ytterligare ett steg togs också. Klubben kommer inte längre erbjuda möjligheten att köpa biljett till den kommande allsvenska säsongens hemmamatcher på plats i hallen. 

Det blir alltså ingen biljettkassa där man kan köpa sin matchbiljett med exempelvis bankkort. Den enda möjligheten, om du inte köpt årskort, att få se lagets hemmamatcher i Hockeyallsvenskan är att köpa förköpsbiljett till respektive match via internet. 

Vimmerby Hockey-ikonen Sten Karlsson rasade mot beslutet, som han menade utestängde många äldre från att gå på matcherna.

– Det här är fullständig skandal och helt otroligt dumt. Det är många av veteranerna som har frågat mig om det här stämmer och sagt att de inte kommer kunna gå på matcherna i så fall. Är föreningens ledning så säker på att storlagen i Hockeyallsvenskan kommer sälja ut hallen i alla fall, så att vi gamla inte behövs? Vill de skrämma bort oss äldre som har varit med och byggt upp verksamheten? Nej, om de inte ändrar på det här så måste det till ett rejält oväsen, säger Sten Karlsson.

Ingen ska lämnas i sticket

Anita Westerback, ordförande i Vimmerby Hockey, kände inte igen kritiken, men öppnade för en eventuell omprövning. Den här veckan hade föreningen styrelsemöte, men någon omprövning av beslutet blir det inte.

– Vi hade ett styrelsemöte och ingen väckte frågan, så vi har inte ändrat beslutet. Jag har inte fått kritiken till mig personligen och inte kansliet heller. Jag har kollat med dem och dit har ingen kritik kommit, säger Anita Westerback.

Så den enda kritiken är den som framförts i vår tidning?

– Ja, precis. Jag kan förstå att folk har åsikter om det här, men vi måste också utvecklas. Vi får se hur det blir, det kanske inte blir ett så stort problem ändå. 

Westerback säger dock att VH inte kommer "lämna någon i sticket".

– Det kommer komma ut information om hur man kan få hjälp. Det kommer när det drar ihop sig och alla är tillbaka från semestern. Vi lämnar ingen åt ödet, men vi ändrar inte vårt beslut. 

Hur kan den hjälpen se ut?

– Hur det kommer se ut överlåter jag åt våra kanslister. Man kommer få den hjälp man behöver, men hur den hjälpen ser ut vill jag inte föregå. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: