Annons:

Sök

Annons:

  • Vimmerby Hockeys tränare Peter

    Vimmerby Hockeys tränare Peter "Piva" Johansson såg både positiva saker och möjligheter till förbättringar efter fredagens träningsmatch mot Västerviks IK. Foto: Stefan Härnström

  • Västerviks IK:s tränare Pelle Torstensson

    Västerviks IK gjorde en bra insats mot ett allsvenskt motstånd enlgit tränaren Pelle Torstensson. Foto: Stefan Härnström

Så tyckte tränarna efter heta derbymatchen

Vimmerby Hockey vann som vi tidigare rapporterat fredagens träningsmatch med 3-0 mot gästande Västerviks IK. Vår tidning talade med tränarna Pelle Torstensson i Västervik samt Peter "Piva" Johansson i Vimmerby Hockey om hur de såg på mötet.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Pelle Torstensson tyckte att hans Västervik trots förlusten spelade en väl genomförd match och tyckte att man spelade stabilt även när Vimmerby fick lite göra lite väl många anfall.

– Vi gör en riktigt väl genomförd match, vi möter ett allsvenskt motstånd. Jag tycker att vi spelar ganska stabilt i egen zon och håller dem på utsidan. Det är vi jättenöjda med, svarar Pelle strax efter matchen.

Vad gäller spelet med puck såg han att Västervik blivit bättre än tidigare:

– Vi tog vi bättre och smartare beslut och bättre tajmingar i allt. Vi kunde komma ut ur egen zon på ett smart sätt så att överlag är jag jättenöjd med hur vi tar det ett par steg åt det håll vi vill.

Nöjd med VH:s power play

Vimmerbytränaren Peter "Piva" Johansson inledde sin syn på träningsmatchen med att tycka till om den blandade kompotten med följande ord:

– Vi är slarviga i försvarsspelet och i mittzonen. Vi är bra i anfallszon. Bra power play och det har funkat bra hela tiden!

Kände du att Wiking Malmungers 1-0 gav en trygghet när Västervik tvingades att jaga?

– Nääe, det kände jag nog inte. Jag fokuserade mer på vad vi skulle göra. Vi startade första perioden lite sådär så blev vi bättre och bättre. Andra perioden började ganska likt och vi tar över. Västervik inledde båda perioderna starkt i fem minuter sedan hämtade vi hem det i tredje.

Annons:

Stefan Härnström

redaktion@dagensvimmerby.se

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: