Annons:

Sök

Annons:

Tryoutspelaren får kontrakt – spelar med VH i Hockeyallsvenskan

Carl Sjöberg får följa med Vimmerby Hockey upp i Hockeyallsvenskan. Foto: Ossian Mathiasson

Tryoutspelaren får kontrakt – spelar med VH i Hockeyallsvenskan

Han fick ett tryoutkontrakt efter uppflyttningen till Hockeyallsvenskan. Nu står det klart att Carl Sjöberg får följa med upp och det har omvandlats till ett permanent kontrakt.
– Det är jätteskönt. Det har varit målet, säger forwarden.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Carl Sjöberg var en av spelarna som inte riktigt visste om han skulle få följa med upp till en högre nivå eller inte från fjolårets succélag. Men till skillnad från en del andra fick Sjöberg en chans genom ett tryoutkontrakt. 

Uppenbarligen har forwarden imponerat under försäsongen och efter tre träningsmatcher står det nu klart att Carl Sjöberg blir en del av Vimmerby Hockeys lag i Hockeyallsvenskan. 

På torsdagen gick klubben ut med att han fått ett permanent kontrakt över säsongen 2024/2025.

– Det är jättekul såklart. Det har varit målet för mig och jag har lyckats med det. Jag har varit inställd på det, men det känns jätteskönt att det också blev så, säger Carl Sjöberg.

Hur har det varit att ha den här pressen som en tryout innebär?

– Det har varit jättebra för mig och mitt huvud. Då vet jag att jag måste vara extra påslagen, måste ta för mig och inte kan gömma mig. Det har gett extra motivation till träningarna under sommaren. Det är lite lättare med löpning en fredag när man vet varför man gör det. 

Gillar konceptet

Carl Sjöberg är nöjd med sin försäsong hittills.

– Det har gått riktigt bra. Jag känner att jag har en kortare startsträcka i år och redan har en högre nivån än jag hade när jag avslutade förra säsongen.

Vad tror du om chanserna för er?

– Det kommer bli jättetufft och vara en stor omställning, men varför skulle vi inte klara av det? Kalmar fick beskedet i slutet av juli förra året medan vi haft hela sommaren på oss att förbereda oss. Jag tycker truppen ser intressant ut och gillar konceptet med att bevara så mycket som möjligt av truppen och sedan spetsa till det. Det ser jättebra ut tycker jag.

Carl Sjöberg kommer bära tröja nummer 33 i vinter.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: