Annons:

Sök

Annons:

Tilltänkta förstavalet höll nollan i genrepet: ”Börjar hitta ett lugn”

Claes Endre höll nollan mot Kalmar HC och stärkte sina aktier för att få starta nästa fredags seriepremiär mot Nybro Vikings. Foto: Ossian Mathiasson

Tilltänkta förstavalet höll nollan i genrepet: ”Börjar hitta ett lugn”

Vimmerby Hockey vann försäsongens sista match mot seriekollegan Kalmar HC med 2–0. Claes Endre imponerade och var omutbar i VH:s målbur. 
– Jag har hittat ett spelsätt som jag känner mig trygg i, säger han efter genrepet. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby Hockey har vunnit sex av sju träningsmatcher under försäsongen och levererade flera bra besked i lördagens genrep mot seriekonkurrenten Kalmar HC. Isak Hansen satte 1–0 på straff i slutet av första perioden och Hugo Ollila vinklade in 2–0 med ett behärskat avslut i början av andra perioden. 

– Det är viktigt för oss att vinna. Jag tycker att vi blir lite mer testade och vi spelar också precis som vi ska spela. Om vi ska vinna matcher i Hockeyallsvenskan så är det så här det kommer behöva se ut och då kommer vi behöva göra de rätta grejerna och offra oss, säger VH-keepern Claes Endre. 

I tredje perioden hade Kalmar inget att förlora och gick kraft. Vimmerby visade upp ett solitt och ramstarkt försvar och Claes Endre gjorde några högkaratiga räddningar i Kalmarpressen. 

– När det står 2–0 blir det naturligt att de måste trycka på. Det gör att vi inte kan gå fram på samma sätt och det faller sig ganska naturligt att de får press på oss. Det är en jättebra prövning att vi blir satta under press och klarar av att reda ut det, säger Claes Endre. 

Släppte ingen puck förbi sig

Claes Endre räddade samtliga 30 skott han fick mot sig i VH:s 2–0-seger och skickade en signal till tränaren Peter ”Piva” Johansson om att han vill stå i nästa fredags premiär mot Nybro Vikings. 

– Jag tycker att det börjar kännas bättre och bättre och jag börjar hitta ett lugn som jag vill spela med. För egen del är det också skönt att få stänga helt nu inför seriestart, vilket gör att jag får med mig mer självförtroende. Det som jag och Calle (Brattenberger, målvaktstränare i Södertälje SK) började jobba med förra året har bara varit att hugga i och fortsätta med här i Vimmerby. Jag har varit tydlig med Håkan (Westerback, målvaktstränare i VH) om att det är så här jag vill spela och jag känner att jag fortsätter på den inslagna vägen med att skapa mycket självförtroende och mycket positiva känslor. 

Hur ser du dina chanser att få förtroendet i premiären mot Nybro?

– Jag känner att jag har gjort mitt för att få starta och Robin (Christoffersson) har också gjort det grymt bra. Det känns bra mellan mig och Robin och vi får se vad ”Piva” säger. 

Claes Andre ser med stor tillförsikt fram emot fredagens seriestart. 

– Det kan inte bli bättre. Det känns verkligen jätteroligt att få göra en premiär med Vimmerby i allsvenskan och spela ett länsderby. Vi kommer behöva spela vår bästa hockey för att vinna matchen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: