Annons:

Sök

Annons:

Initierade bloggarens egna ord om förkärleken till VH:

Johan "MrMadhawk" Svensson ser med tillförsikt fram emot att följa Vimmerby Hockeys resa som nykomling i allsvenskan.

Initierade bloggarens egna ord om förkärleken till VH: "Gjort ett jäkla jobb"

Initierade hockeyjournalisten Johan ”MrMadhawk” Svensson har följt och imponerats av Vimmerby Hockeys framfart de senaste säsongerna. Nu ser han fram emot att följa klubben i näst högsta ligan. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Johan Svensson, hockeyskribent på Expressen och kanske mest känd som MrMadhawk, har i Expressen-podden ”Sanny & Svensson”, som han har tillsammans med Sanny Lindström, nämnt Vimmerby Hockey i positiv andemening vid flera tillfällen under de senaste säsongerna. 

Det har i huvudsak handlat om spelare som har spelat med Vimmerby i Hockeyettan och sedan tagit sig vidare till klubbar i både Hockeyallsvenskan och SHL. Spelare som har nämnts är exempelvis Tomas Rydén, Pontus Näsén, Jesper Norbäck, Kristoff Kontos och Hampus Harlestam. 

Efter att ha lotsat spelare vidare upp i seriehierarkin är det nu Vimmerby Hockeys tur att testa lyckan i Hockeyallsvenskan. 

– Det känns fortfarande lite overkligt. Det är väl samtidigt dags att de går upp med tanke på den hockeykultur som finns där. Vi har vurmat för Vimmerby i podden (Sanny & Svensson) i tre, fyra, fem år. Klubben har gjort ett jäkla jobb och alla spelare som har kommit dit har någonstans kommit ut på andra sidan och blivit bättre. Det finns ganska många exempel och sedan finns det andra som försöker ta credd för det. För en spelare som Jesper Norbäck tror jag säkert att det var viktigt för honom att komma till Vimmerby, säger Johan ”MrMadhawk” Svensson i en intervju med vår tidning. 

"Göra sig svårslagna"

”MrMadhawk” är inne på att VH skrällde sig upp i allsvenskan i våras och att nye tränaren Peter ”Piva” Johansson måste kräma ur maximalt av varje spelare för att klubben ska hålla sig kvar. 

Hur ser du på Vimmerbys chanser i Hockeyallsvenskan?

– Det kommer bli tungt, så är det ju. På pappret har de gjort sitt division 1-lag med fortsatta division 1-värvningar plus Kokkonen (Jesper). Det är sanningen och det handlar om att få ihop en struktur på grejerna, göra sig svårslagna och ge sig fan på det som en grupp. 

VH har, som du är inne på, levererat spelare till klubbar högre upp, finns det något nytt guldkorn i årets VH-trupp?

– Om jag tittar på laget finns det några spelare som jag har hört gott om. Jag tänker inte droppa något namn så här på känsla, men jag har pratat med folk och pratat med Hampus (Sylvegård) som var huvudtränare i Vimmerby förra året. Han säger att det finns ett par spelare som skulle kunna fungera bra på den allsvenska nivån. Men här kommer det handla om ett kollektiv så det bara sjunger om det. Ludvig Wistén, en spelare som kommer in utifrån, gjorde inget dåligt jobb i Mariestad. Jakob Karlsson har en del erfarenhet. Hade han bara haft lite högre tempo i grejerna så hade han säkert spelat mycket mer i allsvenskan genom åren. Det är en klok spelare och han är en bra ledare och har ett jäkla hjärta för klubben. 

Var placerar du Vimmerby i tabellen?

– Jag har tippat dem näst sist och Tingsryd sist. I ett negativt kval är det små marginaler och det kommer handla om målvakter och hur man har fått ihop försvarsspelet. Man måste också nollställa efter att man förmodligen förlorat jäkligt mycket matcher under en hel säsong. Jag tror att Vimmerby är ganska ödmjuka inför det som komma skall och vet om att de studsade upp på ett bananskal. Jag hoppas att man kan hantera det, annars är väl verkligheten någonstans att man spelar i Hockeyettan och har gjort ett bra jobb med spelarna som har varit där.

"Ligger inte runt knuten"

”MrMadhawk” har aldrig varit i ishallen i Vimmerby, men han har varit i staden. Det återstår att se om det blir ett besök VBO Arena under årets säsong.

– Det är inte så att det ligger runt knuten oavsett var jag befinner mig i landet, men det är mycket möjligt att jag hittar dit någon gång under säsongen. 

Vad säger folk som du pratar med om hallen?

– Det är väl ett ruckel, va? Det blir säkert bra i och med att de har fått göra en del insatser för att göra hallen redo för allsvenskt spel. 

Vilket lag går upp i SHL i vår?

– Det är så jäkla tråkigt svar, men jag säger att Djurgården går upp. Jag tycker att de har material för det och har både gubbar och valpar i laget. 

Hockeyallsvenskan inleds med en späckad premiäromgång på fredag kväll. Vimmerby tar emot Nybro Vikings på hemmais.  

– Det är roligt att det drar igång med en superfredag. Det blir en match klockan 18.00 och en match klockan 20.30 och däremellan fem 19.00-matcher. Det är alltid självklart speciellt eftersom det blir de första tävlingsmatcherna på seniornivå utöver damerna (SDHL) som körde igång förra helgen.   

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: