Annons:

Sök

Annons:

Levin vill producera på högre nivå – så ser han på chanserna att klara sig kvar

Eddie Levin har gjort nio mål på försäsongen. Foto: Ossian Mathiasson

Levin vill producera på högre nivå – så ser han på chanserna att klara sig kvar

Vimmerbykedjan med Eddie Levin, Anton Carlsson och Jakob Karlsson var tungan på vågen när Vimmerby tog steget upp i Hockeyallsvenskan. På försäsongen har trion spelat vidare tillsammans och forwarden har svarat för hela nio mål.
– Vi trivs ihop, så jag är väldigt nöjd, säger Eddie Levin.

Annons:

Det är bara dagar kvar till den historiska premiärmatchen i Hockeyallsvenskan med moderklubben Vimmerby Hockey för Eddie Levin. 

När vår tidning gör en längre intervju med honom är han på det civila jobbet på farsans fima. Att kombinera de två världarna går bra, tycker han.

– Det funkar bra och blir lite variation tycker jag. Nu står jag här, lyssnar på podd och tillverkar lite. Det är rätt skönt att komma ifrån det lite, tänka på något annat och låta dagarna gå, säger Eddie Levin. 

Mångas favoritårstid sommaren har 24-åringen i år hoppats ska gå snabbt. 

– Nu känner man att det är premiärvecka och att det börjar närma sig. Många pratar om det och jag är väldigt taggad. Det ska bli spännande. Vi har kört med Adam (Koponen) hela sommaren och det har varit lite annorlunda mot tidigare. Vi har haft ett upplägg där vi kört mycket mer gemensamt än vi brukar. Det har varit lite roligare.

"Någon kan bli skadad"

Det är förstås något helt annat än Hockeyettan som står får dörren, men Eddie Levin känner att man står väl rustat för utmaningen som väntar.

– Rent Vimmerbymått mätt står vi oss väldigt bra. Sedan mot de riktiga topplagen får vi väl se, men vi har två segrar mot Kalmar på försäsongen och där har vi gjort väldigt bra insatser. 

Hur står du dig känner du?

– Det känns bra. Jag har fått fortsatt förtroende med Anton och Jakob. Vi trivs ihop och jag är väldigt nöjd. 

Han hoppas förstås att trion ska få fortsätta tillsammans under säsongen. 

– Vi lär ju börja så, men sedan vet man aldrig. Någon kan bli skadad eller så vill tränarna testa någon med någon annan. Det är svårt att säga, men det ska bli kul att testa en ren ettankedja och se hur den klarar sig i en allsvensk kontext. 

Gjort nio mål på försäsongen

Levin stod för 22 poäng på 34 matcher den gångna säsongen. Under försäsongen har Levin stått för hela nio mål. Han hoppas nu kunna fortsätta producera i den tuffare miljö som väntar. 

– På försäsongen har det känts väldigt bra och vi är nöjda. Nu gäller det att fortsätta producera när serien drar igång. Jag tycker vi fått ihop ett hårt arbetande gäng, där många vill göra sina livs säsonger. Vi kommer vara hungringa och slåss för varje poäng. Sedan kanske det inte blir den mest finliriga säsongen man varit med om, utan snarare väldigt mycket hårt jobb. 

Att det är Levin som ska producera målen i den hemvävda kedjan är rätt tydligt.

– Det har blivit lite så. Jag gillar att göra mål och "Jagge" och Anton gillar att passa, så jag hoppas att jag kan pilla in några mål. Man är väldigt sugen på att kolla hur man står sig på den här nivån. 

Direkt efter avancemanget tyckte Eddie Levin att det kändes overkligt. Den känslan har han delvis fortfarande, även om insikten landat tydligare hos honom vad det är som ska ske i vinter.

– När man tänker på vart vi ska åka och vilka vi ska få möta så är det smått overkligt. Det har varit mycket smågrejer med allt som ska ske i hallen och det är ju inte bara hockeymässigt det blir stor skillnad. Jag tänker på allt runtomkring med media och sådär. 

Hur viktigt blir det att inte inleda med ett antal förluster i rad?

– Det är jätteviktigt med en bra start som nykomling. Det är ofta, om man tittar på tidigare säsonger, i början som en nykomling är som bäst. Det är väl lite nyhetens behag och kanske det faktum att många underskattar hur bra vi är. Vi ska ska försöka ta så många poäng som möjligt och visa att vi kan slåss på den här nivån. 

Stort intresse

Vimmerbysonen märker av ett stort intresse bland allmänheten inför premiären.

– När man är ute är det många frågor om hockeyn och vissa som inte ens är intresserade har börjat få lite koll. Det känns som intresset är jättestort.

Hur ser du på premiären mot Nybro?

– Det är två kvar från förra året, så det är ett nästintill nytt lag vi möter. Det är derby och det lär bli mycket folk. Det ska bli en riktigt rolig fredagskväll.

Vad har du för bild av deras lagbygge?

– De har värvat bra och rutinerade spelare. Många med rutin från Hockeyallsvenskan och många duktiga utomlands. De har rustat rejält, så de är nog inte nöjda med något annat än en toppsex-placering. 

Extra laddade matcher

Matcherna mot IK Oskarshamn blir förstås extra laddade för just Levin.

– Jag har flickvännen därifrån, gick gymnasiet i Oskarshamn och har spelat där i flera år. Jag vet att vi har dem en lördag borta i november och de matcherna ser man verkligen fram emot. 

Vad ger du er för chanser att klara nytt kontrakt?

– Jag tycker vi har stora chanser. Jag tror inte alls vi är sämre än de tidigare bottenlagen, så om vi får det att klaffa har vi en väldigt stor chans som jag ser det. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: