Annons:

Sök

Annons:

Efter passningen från kaptenen:

Hampus Sylvegård lämnade Vimmerby efter avancemanget och kommer hit redan i premiären med sitt Nybro Vikings. Foto: Ossian Mathiasson

Efter passningen från kaptenen: "Han försöker – biter inte på mig"

Två år i Vimmerby och den sista slutade med osannolik uppflyttning till Hockeyallsvenskan. Ändå står Hampus Sylvegård i motståndarbåset i premiären på fredag.
– Det var rätt val för mig, säger han i en intervju inför länsderbyt som stundar i VBO Arena.

Annons:

Med rätt långt kvar av säsongen sipprade det ut trovärdiga uppgifter om att Vimmerby Hockeys tränare Hampus Sylvegård skulle bli assisterande tränare i Nybro Vikings.

Ingenting bekräftades förrän efter säsongens slut, men efter Vimmerbys osannolika uppflyttning till Hockeyallsvenskan stod det klart. Sylvegård lämnade tränarjobbet i Vimmerby för att bli assisterande åt meriterade Tommy Samuelsson i Nybro Vikings. 

Malmösonen tycker också att han funnit sig tillrätta i den andra delen av länet. 

– Jag har kommit in bra i det och det har varit en rolig period hittills. Klubben och föreningen har varit väldigt välkomnande. Det är många nya människor, en ny verksamhet och andra faciliteter. Nu har det nästan gått två månader och det har gått bra, säger Hampus Sylvegård.

Hur är skillnaderna mot Vimmerby?

– Jag vet inte vad jag ska svara på det. Jag tycker vi försöker ha en familjär känsla här också, precis som i Vimmerby. Sedan är det klart att det är mer personal på kansliet, det är mer folk runt a-lagsverksamheterna och det är fler människor som jobbar med verksamheten i stort. Det är väl mest det man märker skillnaden på och sedan är faciliteterna bättre än i Vimmerby ishall eller vad den heter nu. Jag glömmer alltid bort det, säger han och skrattar. 

Kollade efter den här matchen direkt

Det första han gjorde när spelschemat släpptes var att titta efter när hans två lag skulle mötas. Han behövde inte bläddra särskilt långt. 

– Med tanke på resan vi gjorde med de två åren i Vimmerby så var det ju det första jag gjorde. Jag är oerhört glad för de här två åren och Vimmerby betyder något för mig. Jag ville se när vi skulle mötas och det ska bli skitkul. Det finns många människor man vill hälsa på och träffa igen. Jag har inte gjort det på månader, inte sedan den lyckliga sagan tog slut.

Hur kommer du känna på fredag?

– Det blir en speciell match. Nu känner jag inte de nya tränarna, men jag känner övriga i ledarstaben och Pelle (Johansson) samt många spelare bra också. Jag kom nära vissa och Vimmerby betyder verkligen något för mig. Jag ser fram emot det här och man är alltid smånervös inför varje match, men när pucken har släppts och den första avblåsningen är gjord så är man inne i sitt eget. 

Ångrar du ditt beslut?

– Nej, jag har ingen anledning att ångra mig. Jag är fortfarande relativt ung som ledare och nu får jag gå bakom Tommy med all hans erfarenhet. Det var ett bra kliv för mig att ta och personligen kan jag utvecklas mycket av att vara bakom honom. För min del var det rätt val. 

"Han försöker, biter inte på mig"

Nybro har haft stor omsättning i sin spelartrupp inför säsongen. Sylvegård vill inte lägga för stor börda på sitt lag.

– År två är alltid tufft och det gäller för oss att vara noggranna, hitta en jämnhet i spelet och fortsätta att ta steg. Först och främst ska vi fokusera på att ha två lag bakom oss. Någonstans måste man inse att det är år två och det är många bitar som ska sättas. Det är 18 nya spelare och ett nytt spelsätt för många.

En som dock tror på Nybro är VH-kaptenen Jakob Karlsson. Han tippade laget till den Hockeyallsvenska finalen i vår.

– Jag förväntar mig inget annat av Jakob. Han försöker, men det biter inte på mig. 

Ger Vimmerby chansen

Att möta en nykomling i premiären brukar alltid beskrivas som lurigt. Sylvegård förväntar sig också en svår match.

– De kommer säkert ha hög energi och vilja gå ut och sätta sin prägel på Hockeyallsvenskan. Vimmerby kommer vara på tårna, så det är väldigt viktigt för oss att också vara det. Självklart har vi kollat på Vimmerby redan nu och kommer göra det ännu mer inför matchen. 

Vad tror du om Vimmerbys chanser att hänga kvar?

– Någonstans tycker jag att de har goda förutsättningar. De har behållit majoriteten av dem som var med och tog klivet upp. Det var både Nybro och Kalmar tydliga exempel på ifjol att det går att göra. Vimmerby har ett bra powerplay, vilket de har visat på försäsongen, och är skickliga. De har värvat spets i Kokkonen (Jesper) bland annat och en bra målvakt i Endre (Claes). Helheten ser intressant ut, men sedan blir det tufft för dem med 52 omgångar. Det blir nytt för mig också och någonstans handlar det om att hitta en jämnhet i prestationen och spelet över tid. Det blir intensivt när det är match onsdag, fredag och söndag som det ofta är. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: